RSS

Jocurile moştenirii de Jennifer Lynn Barnes, recomandare de lectură

06 oct.
Jocurile moştenirii  de Jennifer Lynn Barnes, recomandare de lectură

Din nou despre Jocuri! De data asta nu e distopie 😊! Am început ieri o carte captivantă. Mi s-a părut greu de pus jos şi am şi terminat-o rapid. Este vorba de Jocurile moştenirii / The inheritance games, a autoarei Jennifer Lynn Barnes (apărută în 2022 la Storia Books, în traducerea Alinei Marc Ciulacu).

Cred că tuturor le place povestea Cenuşăresei poate şi din cauză că este atrăgătoare ideea de-a reuşi să scapi dintr-o situaţie nefericită, o viaţă plină de greutăţi şi să ajungi nu doar iubită ci şi bogată dintr-o dată. Jennifer Barnes reuşeşte în cartea ei să facă extrem de atractivă povestea lui Avery Grambs, o fată orfană, săracă dar deşteaptă şi harnică, o elevă de nota 10 care munceşte pentru a supravieţui şi care te duce cu gândul la Cenuşăreasa cu atât mai mult cu cât ca prin farmec ea se trezeşte dintr-o dată că … moşteneşte o foarte avere imensă de la un străin.

Soarta i se schimbă radical când Tobias Hawthorne moare şi îi lasă uriaşa avere. Nu sunt spoiler pentru că aceste amănunte le aflăm din primele pagini ale cărţii. Ceea ce este foarte interesant este conflictul pe care îl întrevezi pentru că bătrânul îşi dezmoşteneşte familia şi are grijă ca avocaţii şi servitorii lui să fie bine recompensaţi pentru a avea grijă şi a o proteja pe moştenitoarea venită de nicăieri. Avery nu-l cunoaşte pe binefăcătorul ei şi nici nu ştie motivul pentru care a fost aleasă pentru a-l moşteni. Familia nu crede că este inocentă şi tensiunea dintre ei creşte. Din păcate pentru Avery, ea trebuie să convieţuiască cu familia dezmoştenită, cu cele două fiice şi cei patru nepoţi ale lui Tobias Hawthorne. Nepoţii sunt irezistibili de frumoşi dar şi periculoşi pentru Avery fiindcă au crescut având siguranţa că vor moşteni miliarde şi acum au pierdut totul. Dacă toţi ceilalţi au pierdut doar bani, Grayson Hawthorne, unul dintre nepoţi care era considerat de toţi moştenitorul prezumtiv al bunicului său, a pierdut şi puterea, funcţia de conducător al întregului conglomerat. El este mai mult decât suspicios şi crede cu tărie că fata este o escroacă, drept urmare o şi tratează ca atare. Dar Jameson, cel mai mare dintre nepoţi, o vede ca pe o mare provocare, ultima ghicitoare de rezolvat a bunicului lor. Pe Avery o pândeşte pericolul la tot pasul şi de aceea este nevoită să intre în joc pentru a descoperi care sunt motivele din spatele moştenirii pentru a putea rămâne în viaţă.

Barnes este o maestră a puzzle-urilor şi a răsturnărilor de situaţie. Nimic nu m-a încântat anul acesta atât de tare ca Jocurile moştenirii. (E. Lockhart, autoarea romanului Mincinoşii)

Cartea este scrisă într-un stil alert, fluid, cu rapide schimbări de situaţie care te surprind şi te ţin captivat, făcându-te să dai grăbit pagină după pagină. Este atrăgătoare povestea, dar şi felul în care relaţionează personajele între ele. Iar Avery este amuzantă, spirituală, ironică, replicile ei înţepătoare atingându-i din plin pe nemulţumiţii familiei. Ca în toate romanele bune este şi o poveste de dragoste interzisă… Dar despre asta şi despre alte secrete de familie puteţi afla doar dacă veţi citi cartea. Nu vreau decât atât să vă spun: O să se termine total neaşteptat, o adevărată bombă şi se continuă cu următoarea carte din serie: Moştenirea Hawthorne (apărută în 2022 la Storia Books în aceeaşi traducere).

Abia aştept să citesc următoarea carte! Chiar dacă este scrisă pentru adolescenţi (colecţia Young adult), seria scrisă de Jennifer Lynn Barnes este perfectă pentru orice cititor în căutare de suspans, mister, căutări de comori sau poveşti de dragoste. V-o recomand cu mare căldură!

Ambele romane le veţi regăsi în curând şi pe rafturile bibliotecii noastre.

Jennifer Lynn Barnes este autoarea mai multor romane de succes pentru adolescenţi, devenite bestseller New York Times, printre care Little White Lies, Deadly Little Scandals, The Lovely and the Lost, precum şi a seriei The Naturals. Jen este totodată bursieră Fullbright, deţinând o diplomă de studii aprofundate în psihologie, psihiatrie şi ştiinţe cognitive. Şi-a obţinut doctoratul în 2012, la Universitatea Yale, iar în prezent este profesoară de psihologie şi scriere profesională la Universitatea Oklahoma. O puteţi găsi online la www.jenniferlynnbarnes.com şi pe Twitter: @jenlynnbarnes (prezentarea autoarei realizată de Storia Books pe coperta 2 a cărţii).

Întrebarile de final a bibliotecarului: Ce alte asemenea cărţi aţi citit şi aţi putea să-mi recomandaţi? Care este genul vostru preferat de lectură? Aţi citit vreuna dintre cărţile scrise de Jennifer Barnes? Dacă aţi citit, v-au plăcut?

 

Etichete: , , , , ,

Aştept răspunsul tău!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.