RSS

Alexandre Dumas


Scriitor francez din opera căruia am recomandat, până în prezent, romanul Robin Hood

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas, născut Dumas Davy de la Pailleterie, cunoscut și ca Alexandre Dumas tatăl este unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori francezi. S-a năcut pe 24.08.1802 în Villers-Cotterêts in departmentul Aisne, în Picardia, Franţa şi a murit pe 05.12.1870 la vila sa din Puys, aproape de localitatea Dieppe.

Autorul este un reprezentant de marcă al romantismului francez. A scris, pe lângă romanele sale, piese de teatru, articole şi a purtat o largă corespondenţă literară.

Printre romanele cele mai cunoscute, putem menţiona: Cei trei muschetari, După douăzeci de ani, Cei patruzeci şi cinci, Vicontele de Bragelonne, Contele de Monte Cristo, Cele două Diane, Regina Margot, Doamna de Monsoreau, Doctorul misterios, Fiica marchizului, Gemenele. Poate mai puţin cunoscute sunt romanele Robin Hood sau Georges. În Georges se descrie viaţa unui metis, cartea fiind inspirată de povestea vieţii tatălui său, Thomas-Alexandre Dumas.care a fost general al Revoluţiei Franceze şi a murit pe când micul Alexandre avea doar 3 ani şi jumate. Părinţii tatălui său au fost marchizul Antoine-Alexandre Davy de la Pailleterie şi Marie-Cesette Dumas, o sclavă de culoare, care a murit la puţin după naşterea copilului său.

 

Aştept răspunsul tău!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
%d blogeri au apreciat: