RSS

Citindu-i pe alţii – recomandări ale unor bloguri cinefile

27 aug.

Am început să recomand, pe lângă autori diverşi şi lectură beletristică şi lectura altor bloguri. Articolul anterior era dedicat blogurilor care scriu cu precădere recenzii de carte şi fac diferite recomandări de lectură. Astăzi voi face o serie de recomandări a unor bloguri care analizează şi reuşesc, într-un mod deosebit, să prezinte filmele bune, mai puţin bune sau chiar nereuşite, astfel încât, citindu-i, să poţi, în cunoştiinţă de cauză, să alegi ce vezi şi dacă se merită să vezi aceste filme. Spuneam într-unul din articolele anterioare că noi vedem filme de genuri diferite, deşi putem să preferăm un anumit gen. Atunci Emil Călinescu într-unul din comentarii sublinia că, în ziua de azi, când timpul este atât de preţios, oamenii aleg un anumit gen, sau filme de care sunt siguri că le va plăcea. În cazul acesta, cum facem alegerea? Alegem după vizionarea unui trailer? Citim despre film pe IMDB sau alte site-uri de profil (Cinemarx.ro, Cinemagia.ro), unde găsim şi părerile celor care au vizionat filmul? Aşteptăm părerile prietenilor care au văzut filmul sau au auzit la rândul lor comentarii? Sunt multe posibilităţi de informare dar şi privitorii sunt mulţi. Poate sunt unii care nu citesc cărţi, dar aproape toată lumea se uită la filme. Cei care te învaţă cum să priveşti şi la ce anume să te uiţi, analizând filmele, regia, jocul actorilor sunt blogurile specializate pe acest profil. Eu una, găsesc că  recomandările exhaustive pe care le găsesc pe aceste bloguri sunt mult mai în măsură să mă lămurească asupra filmului. Am testat de multe ori şi am văzut că părerile mele, după vizionare, coincideau cu părerile exprimate pe aceste bloguri.

Unul dintre primele pe care le-am citit şi care mi-au plăcut foarte mult, a fost blogul Cinemateca Trisk. O mână de gânduri scris de Laura Meleacă. Aici am găsit informaţii diverse despre actori, despre filme, am citit lucruri interesante despre munca din spatele ecranului. Vă recomand să citiţi câteva din aceste recomandări la câteva filme de marcă de ieri sau la cele mai aşteptate producţii de azi. Un articol excelent, care spune mai mult decât aş putea eu să zic despre film, este şi cel despre filmul Das Leben der anderen / Vieţile altora. Tot aici puteţi participa la diferite concursuri şi puteţi să citiţi cele mai interesante topuri.

O altă recomandare vine pentru blogul scris de Angela Alexandru, Anzhela Movies. Prima dată când am aflat de blogul ei a fost tot pe Cinemateca Trisk, unde Angela a scris un articol foarte bun ca invitată pe blogul Laurei. De atunci citesc mereu acest blog, fiind extrem de impresionată de implicarea, de analiza atentă şi minuţioasă pe care Angela o face filmelor, de recomandările deosebite şi care presupun o vastă cultură cinematografică. Tinereţea autoarei este un atribut care face cu atât mai interesant ceea ce scrie şi cum scrie. Privind sub această prismă, un articol deosebit de bun, atent realizat şi foarte interesant mi s-a părut şi cel despre filmul Marnie în regia lui Alfred Hitchcock pe care vi-l recomand cu căldură.

Blogul scris de Teodora de la Cinemagazin.ro este o altă recomandare pe care v-o fac cu căldură. Am ales pentru voi câteva articole care mi-au plăcut pentru a exemplifica stilul şi tipul de analiză pe care Teo reuşeşte să-l facă filmelor. Bel Ami (2012), film care ecranizează cartea lui Maupassant este analizat şi criticat cu multă pricepere şi înţelegere a jocului actoricesc, a efectelor sau defectelor regiei şi scenariului. O altă cronică deosebit de bine scrisă este şi cea făcută filmului Total Recall. Un film de văzut şi o cronică de film excelentă este şi cea realizată filmului Bronson (2008). Sunt convinsă că toate acestea vă vor convinge să citiţi şi restul articolelor.

Alături de atâtea reprezentante ale sexului frumos trebuie vă recomand şi un Pirat cinefil, pe numele lui Benea Simion Ionut, al cărui blog Movie Zone este şi el unul pe care îl citesc cu plăcere. Mi-au plăcut cronicile la filmele ce au dat rateuri” cinematografice şi m-au avertizat la ce să mă aştept dacă vreau să văd filmele. Câteva articole care mi-au plăcut şi pe care vi le recomand, alături de filmele despre care este vorba în ele, sunt: The Avengers (2012), Hugo (2011) sau o recomandare pentru un film, foarte bun, din 1967, Cool Hand Luke (Luke, mână rece).   Sper să vă placă blogul şi să vedeţi cu plăcere filmele recomandate.

Pentru iubitorii filmelor clasice am găsit un blog, Moniqueclassique’s, care este dedicat în exclusivitate acestora şi a cărei autoare scrie, cu lux de amănunte, despre filme, realizarea lor, regizori şi actori. Tot aici găsim şi o colecţie impresionantă de fotografii ale actorilor din acele vremuri. Câteva articole care mi-au atras atenţia, alături de filme pe care aş vrea să le văd, sau actori pe care i-am îndrăgit sunt: Hoţul din Badgad (1940), Asemănări şi deosebiri între Erich von Stroheim şi Yul Brynner, Un tribut adus filmelor de aviaţie. Este un blog deosebit de util pentru a-ţi completa cultura cinematografică şi a afla lucruri neştiute despre actori mari ai ecranului şi scenei.

Sper că veţi găsi şi voi la fel de interesante aceste bloguri şi cronici de film, că vă vor fi de ajutor în alegerea filmele pe care să le vizionaţi. În încheiere, aş avea, însă, câteva întrebări pentru voi: Cum alegeţi filmele la care vă uitaţi? Ce anume preferaţi să vedeţi ca gen şi unde anume vedeţi cu precădere filmele? Recomandaţi-mi, dacă ştiţi, alte bloguri  de acest gen pe care le citiţi şi care vă plac.

Aş fi curioasă ce răspund şi alţi bloggeri care recomandă filme pe blogurile lor, cum sunt cei de la: Filme şi cărţi, Fructizta – carte şi film, Emil Călinescu.Eu, Hapi. Riverwoman, Sayuki’s blog, Recenzii beletristice, Aventurile Alexutzei în căutarea aventurii.

Având în vedere că toţi suntem iubitori de cinema, într-un fel sau altul, poate îmi răspund şi îmi dau sugestii şi: Mixy.ro, Addicted, Alex Bodoli, Almanahe, Bibliophile, Blog de cărţi, ChGabriela, Colţu’ cu muzică, Convieţuire, Cu capul în nori, Drugwash, Blog cu taxă inversă, Innerspacejournal, Iulia Radu, LaFeeBlanche, Lecturi povestite pe scurt, Luna Pătrată, My violet world, Schtiel, Stefania’s, Spanac, Suflet vorbitor, Teo Negură sau Wish of Love. Summer Love

 

Etichete: , , , , ,

44 de răspunsuri la „Citindu-i pe alţii – recomandări ale unor bloguri cinefile

  1. Jovi

    27 august 2012 at 16:41

    Cu această ocazie, am descoperit un blog: Moniqueclassique’s, mai ales că eu personal sunt îndrăgostit de filmele clasice.

    Cum aleg filmele: greu de spus. În primul rând, vreau sa fiu cât de cât (mai ales în preajma Oscarurilor) la zi cu noile apariţii, aşa că îmi aleg şi ceva filme noi. În al doilea rând, avem la noi pe blog lista celor „1001 filme de văzut într-o viaţă”, pe care le cernem cât de des putem, astfel încât la un moment dat să fie toate văzute şi recenzate (mai avem vreo 850 :D). În al treilea rând, mă inspir şi din blogosfera cinefilă din când în când (Anzhela ştie :D, mereu îmi place ce recenzează ea).

    Recomandări: doar două, pentru cei care doresc să vadă filme de calitate, dar şi recenzii de mare valoare: Cinesseur http://cinesseur.blogspot.ro/ şi Bogdan-Blogul cu filme http://blogulcufilme.blogspot.ro/

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      27 august 2012 at 17:39

      Mulţumesc mult pentru răspuns. Mă bucur că ţi-am adus în atenţie un blog despre care nu ştiai. Moniqueclassique’s este un blog deosebit iar pentru un iubitor al filmelor clasice este de neratat.
      Alegii filmele ca şi mine 🙂 şi da! şi mie îmi place Angela 🙂 Mulţumesc mult pentru recomandările făcute promit să mă uit cu atenţie peste ele.

      Apreciază

       
  2. Teo

    27 august 2012 at 16:55

    Oh… Chiar ca ne-ai pregatit o surpriza, asa cum ii spuneai Angelei! Si extrem de placuta, intr-adevar! 🙂
    Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru faptul ca m-ai asezat alaturi de alti cativa pasionati de film care imi sunt dragi si pe care ii citesc de fiecare data cu placere!
    Scriu cu drag si ma bucur ca articolele mele sunt citite! 🙂

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      27 august 2012 at 17:49

      Mă bucur că ţi-am făcut o surpriză plăcută. Este drept să încep să vă recomand, încetul cu încetul pe cei pe care vă citesc zilnic. Este o dovadă că îmi place cum scrieţi şi pe de altă parte mă gândesc să vă fac publicitatea pe care o meritaţi, ca şi alţii să vă ştie, să vă citească. Se vede că scrii cu drag şi poate tocmai de aceea reuşeşti să scrii sub o formă atrăgătoare, interesantă.

      Apreciază

       
  3. Nice

    27 august 2012 at 18:19

    Colegul meu de blog, Dragos, e specialist in pamflete. Dar, ceea ce nu stiu multi dintre cei mai noi pe blog, este faptul ca de-a lungul timpului, a scris peste 50 de recenzii de carti si filme. De calitate! Cand ai timp, chiar as vrea sa rasfoiesti blogul si sa te convingi ca spun adevarul. 😀
    Imi place mult genul thriller, dar nu ignor nici dramele. Daca filmul are putin mister, putina dragoste si actiune, totul e perfect. Le urmaresc la tv sau online. La cinematograf ajung foarte rar. Intotdeauna recomandarile de pe cinemagia sunt binevenite. Le citesc cu mare interes. 😀

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      27 august 2012 at 18:24

      Am căutat şi pe blogul tău recenzii de filme cu cuvântul de căutare filme. Dar n-a ieşit aşa de la prima vedere nimic. O să răsfoiesc cu atenţie blogul şi o să-l recomand într-un post viitor, laolaltă cu celelalte bloguri despre care aflu astăzi.
      Şi eu ajung rar la cinematograf, de aceea mă uit ori la filme împrumutate de la bibliotecă, ori online. La televizor mă uit rar de tot, de un timp. Ai dreptate sunt bune recomandările de pe cinemagia, deşi eu prefer cinemarx, pentru că acolo m-am obişnuit. Oricum bune amândouă. Mulţumesc mult pentru comentariu

      Apreciază

       
  4. Sorin-Lucian Berbecar

    27 august 2012 at 18:45

    Încă o dată trebuie să îți mulțumesc pentru recomandările foarte bune pe care le faci. Acum știu și eu câteva bloguri cinefile unde pot afla păreri și impresii despre filmele care mă interesează.
    Răspunsurile la întrebări:

    1. Cum aleg filmele la care mă uit? În primul rând dacă e ecranizare încerc să mă abțin de la a vedea filmul până nu citesc cartea. Dacă nu e ecranizare, atunci mă uit la trailer și îmi fac o părere, dacă e și confirmată de utilizatorii site-ului (pe cinemaRx mă uit și eu, că am cont) atunci nu există șanse să ratez filmul. Dacă e un film fantasy/ aventuri atunci există și mai multe șanse să îl văd.

    2. În ultima vreme (ultimele 2 luni) nu m-am uitat la filme și am ratat cam multe filme noi. În studenție vedeam filmele la cinema, fie că era la cel cu calitate ma slabă, dar preț mic, fie că mergeam la CinemaCity și nu regretam decât că filmul ține 2 ore, că aș fi stat o zi întreagă.
    Cât despre genuri preferate, cam asta ar fi ordinea: fantasy/ aventuri/ animatie/ thriller/ actiune/ comedie/ comedie romantică și niciodată horror. Dacă nu merg la cinema atunci mă uit online, televizorul nu are loc în viața mea.

    3. Recomandări: pt filme: CinemaRX și pentru seriale: TVBlog

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      27 august 2012 at 21:32

      Mă bucur că te-am ajutat 🙂 Şi eu citesc întâi carte şi de obicei mă dezamăgeşte filmul, dar oricum prefer aşa, pentru că, odată citită cartea pot să brodez eu pe marginea filmului, să explic nişte momente şi situaţii mai bine. Eu cum spuneam, nu prea am mers la Cinema în ultima vreme iar preferinţele mele sunt cam tot aceleaşi. Filme horror nu cred că văd, deşi mă uit la Supernatural :)) pe care le văd online. Fan Cinemarx şi eu. TVBlog este o noutate, eu să caut să văd despre ce e vorba, mersi de recomandare 🙂

      Apreciază

       
  5. Roberts

    27 august 2012 at 20:45

    Ce bine ca ai scris si despre filme! pe mine chiar ma intereseaza. unele dintre blogurile mentionate de tine le urmaresc in mod constant (Angela, Movie Zone si Laura Meleaca), pe altii ii descopar acum datorita tie:) si ca sa raspund si la intrebari: intai si intai prefer sa vad filmele acasa, singura sau cu sotul si prietenii nostri. ani de zile am mers la cinema si am ajuns la concluzia ca nu merita banii, prefer confortul de-acasa si cheltui banii altfel:D citesc multe recenzii de film, siteuri de profil, bloguri iar mai nou, am noroc de un coleg de job pasionat de filme si mare cunoscator cu care dialoghez pe aceasta tema! sunt o norocoasa:) recunosc insa ca evit Sf-urile, filmele cu cowboy sau peliculele prea siropoase. in timp, am ajuns sa urmaresc mai ales ecranizari de carti sau cele bazate pe intamplari adevarate, biografii….ma bucur ca am ajuns sa am de unde alege, industria cinematografica are de toate pentru toate gusturile:) mult succes in tot ce faci si felicitari pentru articolul tau!

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      27 august 2012 at 20:55

      Mă bucur că ţi-am oferit ceva nou. Şi mulţumesc pentru urare şi apreciere. Ai dreptate şi eu cu banii fac mai bine altceva, dar adevărul este că avem şi un singur cinematograf în Deva, iar oferta acestuia nu este din cale afară de bogată. Şi eu am câţiva colegi care văd şi apreciază foarte bine filmele, am constatat că avem şi gusturi similare, deci mă bazez de multe ori pe ei, dar mă uit şi la trailer-uri când apar, sau citesc pe blogurile de mai sus, despre filme ca să fiu sigură că filmul ales o să-i placă soţului meu. Ai dreptate, este adevărat, că din fericire avem de unde alege, pentru că industria cinematografică este în continuă expansiune, cu toată criza. Voi verifica câteva filme, că tot sunt în concediu acum 🙂 Mersi de comentariu

      Apreciază

       
  6. almanahe

    27 august 2012 at 21:40

    O, mie chiar îmi ocupă foarte mult timp deja blogul, aşa că nu am purces în căutare de bloguri cu recomandări de filme, filmele alegându-mă ele mai mult, decât eu pe ele, aşa că îngălbenesc( ca şi-n alte dăţi) steluţa de la marcaje(numai la blogul tău fac asta, căci vii cu foarte multe informaţii, şi pe deasupra şi foarte interesante şi incitante şi tre’ să stau să le iau rând pe rând la „răsfoit” ; la cafea, mai ales, dimineaţa) şi zic săru’mâna; e vremea să le mai aleg şi eu, nu numai ele pe mine, se vede treaba! :))

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      27 august 2012 at 21:58

      Mă bucur că ţi-am putut fi de folos şi mulţumesc frumos pentru cuvintele frumoase. Este o onoare pentru mine să fiu aleasă între atâtea bloguri 🙂 Cât despre filme, mie îmi place mult să pot alege în cunoştiinţă de cauză ce văd. Este timpul prea preţios, ca să ni-l pierdem cu filme ce nu merită atenţia sau să ratăm filme de marcă.

      Apreciază

       
  7. Angela

    27 august 2012 at 22:26

    Roxana, iti sunt de-a dreptul recunoscatoare pentru articoul dedicat noua si iti marturisesc ca am ramas placut impresionata de frumusetea pe care ne-ai atribuit-o. Personal, iti multumesc pentru descrierea asta atat de… imbucuratoare. Iti spun ca atunci cand am debutat cu blogul nu aveam nici cea mai mica asteptare. Roadele le culeg acum cand mi se confirma ca atat cat pot, fac bine ceea ce am inceput. Cum iti mentionam si in alte comentarii, sunt fericita cA ne-am desoperit :). Poate candva ne vom intalni, dincolo de bariera virtuala. Pentru a raspunde si la intrebarea din finalul articolului, am sa spun ca alegerile mele cinematografice sunt influentate de parerile prietenilor din blogosfera. Daca de multe ori optiunile coincid, mi se intampla sa ma impotrivesc fluxului negativ si sa fac o vizionare si pentru un film slab cotat. Prefer sa gust din toate genurile, dar ma lipsesc atunc cand pot de comedii, parodii si filme istorice. Nu sunt preferinte prioritare pentru mine. Fire melancolica, am sa spun ca dramele ma castiga mai mereu. Desigur ca de aici pleaca mai mult ramuri: drama de familie, drama romantica si altele. Nu am refuzat nicicand un thriller inteligent :). De obicei filmele le urmaresc in intimitatea casei mele pentru ca ma pot manifesta fara restrictii. La cinema ajung cand e musai de urmarit o productie noua care se recomanda ca fiind demna de urmarit pe un ecran mare:) Mi-am facut multi prieteni prin blogosfera cinefila, inca un motiv de bucurie. Dintre cei amintiti de tine nu stiam despre Moniqueclassique’s. Va urma sa cotrobaiesc pe la el. Pe tine te trimit in lumea construita de Cinemateca lu’ Zavoi, la Radu, abia intrat in lumea blogosferi (texte in engleza Radu Presents: The Movie Photo Blog), la Adina de la La buticul cu filme si carti (o nebunie fantastica descrisa in paginile ei), pe Maria e la Film Cultura Arta si desigur pe Corina de la Scriu fara imaginatie 🙂 O sa-ti placa ! Nu cred ca mai este nevoie sa spun ca si tu faci o munca extraordinara care merita aplaudata 🙂

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      28 august 2012 at 15:33

      Mulţumesc pentru recomandări. Voi căuta, cu siguranţă, să le citesc. Nici eu nu sunt neapărat fan de comedie, deşi îmi plac comediile romantice. Dramele cred că sunt, în general, mai gustate, pentru că au de toate. Eu nu fac discriminări între genuri, totuşi horror văd cu foarte mare moderaţie şi atunci trebuie să fie Hitchcock sau ceva asemănător, nu cu extrem de mari sperieturi şi mult sânge. Pe de altă parte îmi plac şi filmele fantasy sau cele de aventură şi acţiune. Singura pretenţie ar fi să fie scenariu inteligent scris, cu eventuale glume în program 🙂
      Mi-ar place şi mie să ne întâlnim offline şi mă bucur că ne-am descoperit. De fapt mă bucur că m-a descoperit Laura pentru că aşa am ajuns la ea pe blog şi acolo te-am citit şi pe tine 🙂 Deci putem să-i mulţumim Laurei 🙂

      Apreciază

       
  8. Zina

    27 august 2012 at 22:27

    Nu prea mai am timp de filme, mă rezum la oferta de la tv, mai ales HBO, Cinemax, dar și MGM și TCM. Pentru mine, distribuția este o garanție pentru film, și chiar o ”prezentare” a filmului. Nu aș pierde un film cu Antony Hopkins sau cu Meryl Streep, de exemplu, chiar dacă l-am mai văzut. Pe de altă parte, știu exact la ce să mă aștept de la un film cu Hulk Hogan și mă feresc de el ! 😀
    Felicitări pentru articol, interesant și util !

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      27 august 2012 at 22:33

      Mulţumesc mult, doamnă Zina. Este adevărat, în general actorul sau regizorul pot fi argumente solide pentru a viziona un film. Totuşi, sunt şi cazuri, cum a fost Nicholas Cage, care mi-a plăcut, iar acum am ajuns să văd cu foarte mari rezerve filmele lui noi. Pe mine mă ajută aceste plusuri de informaţie. Mulţumesc şi pentru comentariu

      Apreciază

       
  9. mixy

    29 august 2012 at 20:09

    Păi, m-ai luat ca din oală. Sincer, în ultima perioadă m-am pus la punct cu serilalul Borgia ( pe care nu ştiu de ce l-am ferit până acum) şi vreau să văd „Articolul 420”, film indian, antic ( actorul principal e tipul din „Vagabondul” – cu care mă ameninţă Mixu de vreo 2 săptămâni că îl aduce 🙂

    Apreciază

     
  10. mixy

    29 august 2012 at 20:11

    de obicei pentru recenzii urmăresc imdb.com şi, mai rar, tvblog.ro.

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      29 august 2012 at 22:18

      Poate acum vei citi şi ce scriu pe care i-am prezentat mai sus. Oricum, înainte să-i găsesc şi eu mă informam tot pe imdb şi pe cinemarx,ro unde aveam cont. Acolo îmi plăcea să scriu recenzii, să notez filmele pe care le-am văzut. E adevărat că n-am mai comentat şi scris nimic de-o veşnicie. Tvblog.ro – este a doua oară că aud. Eu mă uit pe vplay.ro, la seriale. Am văzut o mulţime 🙂 Apropo de articolul 420 – mama într-o piesă de teatru cu acelaşi titlul. Probabil că a fost pusă în scenă pe baza filmului 🙂 Oricum mama fiind la Facultatea de Drept a jucat rolul eroinei principale. Am citit piesa de teatru, dar să fiu sinceră filmul cu Raj Kapoor nu l-am văzut. Dacă îl vezi spune-ne şi nouă cum e 🙂 Eu îmi imaginez că mama arata divin în piesa de teatru. N-am văzut nici Borgia, tocmai pentru că nici mie nu mi-a dat ghes, din cauza a ceea ce ştiam despre familia Borgia din istorie şi alte romane istorice lecturate. Poate o voi face de acum încolo.

      Apreciază

       
      • mixy

        3 septembrie 2012 at 09:01

        pânp una-alta am reuşit să văd Znachor – Vraciul (1982). E impresionant.

        Apreciază

         
      • bibliodevafiliala3

        3 septembrie 2012 at 10:17

        Este extraordinară şi cartea care a fost ecranizată. Are şi o continuare – Profesorul Wilczur. Autorul este Tadeusz Dolega-Mostowicz. Şi pe mine m-a impresionat mult filmul. A fost unul dintre acelea la care abia ai găsit bilete şi sala a fost mereu plină (eu l-am văzut la cinema, în anii ’80). Dar l-aş revedea şi acum cu plăcere. O foarte frumoasă poveste de iubire şi de viaţă.

        Apreciază

         
      • mixy

        4 septembrie 2012 at 12:15

        am reușit să văd Articolul 420 (apropo, corectează-mi te rog tâmpenia scrisă mai sus, și modifică titlul în Vagabondul, că mă luase gura pe dinaintea tastaturii :D)
        M-a distrat haioșenia actorului principal, m-a emoționat drama oamenilor străzii, filmul este unul moralist pentru vremea la care a fost făcut și este un film bun.

        Toate bune și frumoase, dar am avut 2 probleme :
        1. este foarte lung (ține câte 10 minute un suspin, 5 minute scursul lacrimei, 10 minute întinsul teatral al mâinii către persoana care pleacă și vreo 30 de minute un dans – glumesc firește, dar cam așa m-am simțit. )
        2. dansurile . Mi-au plăcut cele de stradă, la cele ale bogătașilor am derulat filmul, pare spectacol de varietăți. Plus că repetarea unui refren la nesfârșit pe aceleași mișcări îmi zgândăre nervii.

        Cu toate astea recomand filmul, are o savoare aparte. Dar îl recomand cu o doză suficientă de răbdare 😀

        Apreciază

         
      • bibliodevafiliala3

        4 septembrie 2012 at 13:37

        Cam asta este şi problema mea când văd filme indiene. Nu am întotdeauna răbdarea necesară şi mi se pare că tot cântatul strică întregul dramatism al situaţiei. La fel şi dansul… Dar de aceea tot am văzut şi eu câteva filme, inclusiv Vagabondul, la care ai făcut trimitere. Mama spune că a fost un foarte mare succes pe vremea lor. Articolul 420 – l-am citit, era scris ca piesa de teatru, din care şi-a învăţat mama rolul, dar n-am văzut filmul. Poate o să fac o excursie în trecut şi o să mă uit şi la filmul indian, într-o zi când stau bine cu răbdarea 🙂 Mulţumesc de recomandare şi pentru că a revenit ca să-mi povesteşti, la cald, cum ţi s-a părut.

        Apreciază

         
      • mixy

        4 septembrie 2012 at 12:18

        Iar despre Borgia, ce pot să-ți spun ? L-am ferit din aceleași motive ca și tine, iar acum mă uit că al treilea sezon apare prin 2013 😦
        Atmosfera și decorurile sunt în genul Dinastiei Tudorilor (scuze că nu mai pun ghilimele, dar am setat ceva prost pe-aici și am rămas fără ele)

        Apreciază

         
      • bibliodevafiliala3

        4 septembrie 2012 at 13:27

        Dinastia Tudorilor – nici la asta nu m-am uitat încă. Cred că am ceva cu serialele inspirate din personajele istorice. Mie mi s-a părut că mai toţi cei care au condus au înfăptuit crime şi fapte reprobabile pentru a-şi păstra tronul. Dintre filmele care au la bază istoria mi-a plăcut filmul „Anna celor 1000 de zile” (inspirat de povestea de iubire dintre Anne Boleyn şi Henry al VIII-lea (1969) cu Richard Burton în rolul principal. Este un film bun pe care îl recomand, cu atât mai mult cu cât respectă foarte bine piesa de teatru scrisă de Maxwell Anderson. O să ţin cont de recomandările tale.

        Apreciază

         
  11. Stefan Alexandrescu (@analyticvision)

    1 septembrie 2012 at 09:41

    Multumesc de interes. Eu am scris cronica de la Kontroll pe Fime-carti.ro si mai am si un blog personal, in limba engleza, care se numeste „Debug Your Mind” o invitatie la devirusarea mintii de toate „virusurile” din propaganda oficiala si manipularea maselor. Si am o recomandare de sezon pentru toata lumea: cele mai bune documentare despre ce s-a intamplat la 11 septembrie 2001 http://debugyourmind.wordpress.com/2011/09/11/top-10-best-documentaries-on-the-911-history-falsification/

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      1 septembrie 2012 at 09:59

      Mi-a plăcut foarte mult cronica filmului pe care ai scris-o. Elaborată, amănunţită, excelent scrisă. Felicitări! Am intrat la tine pe blogul personal. Interesant şi plin de informaţii, chiar dacă îmi solicită din plin toate cunoştinţele de limbă engleză 🙂 Mulţumesc frumos de răspuns şi te mai aştept pe la mine 🙂

      Apreciază

       
  12. Mariana

    2 septembrie 2012 at 18:54

    Informatiile date de tine in articol, te fac dependent de calculator si de bloguri, dar ce conteaza, important este sa ai timp si sa nu te plictisesti. Eu, nu ma plictisesc si cunoscandu-te pe tine, nici tu nu ai prea mult timp de plictiseala, dar cu siguranta este benefic sa faci cat mai multe lucruri, in timpul dat pentru tine, inclusiv acest gen de activitati.
    Imi plac filmele bune, de toate genurile, cu exceptia celor horror.
    Multumesc pentru informatii, pentru disponibilitatea ta de a ferici si pe altii cu tot ce apreciezi tu, ca este important si poate oferi destindere. Informare este cunoastere, este succes si deci deschiderea noastra catre cei ce sunt contemporani cu noi, ori catre cei care au reprezentat vreun domeniu anume, prin scrierile ori prin operele lor, in general, este benefica si te felicit pentru munca pe care o faci.
    Eu, urmaresc filmele acasa, la TV, pe video ori pe calculator, la cinema nu merg pentru ca nici nu pot, un sigur cinematogaraf a fost in oras si acela s-a desfiintat de multa vreme, asa ca, este singura optiune.
    Un gand bun si multa sanatate si concediu placut in continuare.

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      2 septembrie 2012 at 19:13

      Mulţumesc mult pentru răspuns. Este adevărat că îţi trebuie timp pentru documentare. Pe de altă parte, dacă priveşti filmele la televizor, probabil că ai o minimă informaţie despre ele în programele de televizor. Pe de altă parte, pentru cei care sunt împătimiţi ai filmelor şi vor să afle cât mai multe amănunte despre ele, aceste bloguri sunt o mană cerească. Toate cele bune şi ţie şi mulţumesc de urare 🙂

      Apreciază

       
  13. Sayuki

    3 septembrie 2012 at 22:57

    Eu nu ma uit prea mult la filme, am perioade in care ma uit la mai multe, apoi fac pauze lungi.. De ales, aleg filmele asa cum aleg si cartile pe care sa le citesc: dupa rezumat, dupa gen, dupa recenzii; atat ca aici se mai adauga si recomandarile prietenilor. Avem noi o lege nescrisa care spune ca eu recomand carti, ei filme. E destul de ciudat cand se intampla sa recomand eu un film, dar inca nu s-a intamplat sa-mi recomande ei vreo carte : )) Cat despre gen, prefer filmele romantice, amestecate cu orice altceva, la fel ca si la carti. Am avut perioade vara asta cand m-am uitat numai la horror, dar in general ma uit doar la filme romantice si comedii 🙂 Si de cele mai multe ori la vad pe pc. La tv nu ma uit mai deloc iar la cinema merg cam rar, ca nu mereu au filme pe care sa vreau neaparat sa le vad..

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      3 septembrie 2012 at 23:16

      Mulţumesc de răspuns. Eu tocmai am văzut un film care mi-a plăcut – este o combinaţie de spionaj, acţiune şi romance – se numeşte RED, probabil că l-ai văzut. Are o distribuţie bună: Bruce Willis, John Malkovics, Morgan Freeman, Helen Mirren … în româneşte s-a tradus Greu de pensionat. E un film antrenant. Mă bucur că alegi şi cărţile şi filmele citindu-le recenziile. Un plus de informaţie este întotdeauna de ajutor, zic eu. Apreciez şi faptul că preferi să citeşti decât să te uiţi la filme. La TV nu mă mai uit nici eu, cum am zis. Este greu să mă nimerească fix cu un film potrivit.

      Apreciază

       
  14. Hapi

    8 septembrie 2012 at 10:15

    Nici nu mai stiu care e ultimul film vazut
    Ma uit la seriale pentru ca le pot urmari pe sarite mai ales ca sunt intr-o perioada in care nu am prea mult timp liber

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      8 septembrie 2012 at 10:32

      Şi eu sunt fan de seriale. Am şi un site pe care le văd online pentru că nu îmi place să depind de televizor. Totuşi, când am timp, chiar din cauză că nu am timp mult, aleg cu grijă la ce mă uit, iar cronicile de film mă ajută să iau o decizie. Rateurile cinematografice sunt din start evitate. Mersi de comentariu şi sănătate multă.

      Apreciază

       
  15. bloggerdinceluloid

    21 septembrie 2012 at 12:17

    …. nu zău!

    și cu mreusești să eviți rateurile????

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      21 septembrie 2012 at 14:47

      Păi aşa după cum scriam – citind de la cei care au văzut filmele şi care le-au comentat. Am încredere în cei pe care i-am prezentat mai sus şi la filmele unde ei nu au făcut recenzii, mă uit pe IMDB, sau pe site-urile de profil. Prefer să „pierd” timp citind despre un film, decât să mă uit la el şi să nu-mi placă, pierzându-mi chiar timpul.

      Apreciază

       
  16. Povestile Mele

    1 februarie 2014 at 23:09

    Si eu citesc dinainte multe despre filme, pe diferite site-uri/bloguri si incerc sa imi fac o idee. Ca sunt si dezamagiri pe parcurs, asta e jocul – nu poti avea mereu aceleasi gusturi cu alti oameni.
    Eu imi aleg filmele in functie de ce cred eu ca imi pot oferi – am invatat ca nu mai am idei preconcepute in legatura cu genurile si anii de productie; important e sa iti ramana tie ceva din acea productie, nu sa te… lauzi ca ai vazut nu-stiu-ce nominalizat.

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      3 februarie 2014 at 07:53

      Pentru ca un film să fie pe gustul meu, cred şi eu că este important să îl simt că e ceva real, că m-a atins, că ideile fructifică undeva în mintea mea. Nici eu nu aleg filmele după premiile pe care le obţin. Nu întotdeauna filmele bune au fost nominalizate, cu atât mai mult cu cât sunt ani în care este greu să alegi din multele filme foarte bune. În plus, opţiunea criticilor nu este întotdeauna aceiaşi cu a publicului… O comedie este bună pentru destindere, o dramă pentru suflet, un thriller pentru adrenalină… fiecare gen are locul lui şi noi putem să alegem filmele în funcţie de starea de spirit, aşa că nici eu nu prefer un gen anume.

      Apreciază

       
  17. Povestile Mele

    2 februarie 2014 at 11:30

    Încerc să nu scriu neapărat despre hit-uri; în general, despre filme care nu se le sunt familiare tuturor.

    Apreciază

     

Aştept răspunsul tău!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.