RSS

Despre noi


Cine suntem noi? Ce este Filiala nr. 3? Un răspuns simplu ar fi că noi suntem, doar, una din filialele Bibliotecii judeţene Ovid Densusianu Hunedoara-Deva. Ne găsiţi în clădirea din poză, care este Grupul Şcolar Teglás Gábor din Deva. Povestea, pe scurt, a filialei ar fi că în actualul loc şi cu actualul fond de carte s-a înfiinţat doar în 2009. A fost o idee bine venită a directorului Sebastian Bara şi bine primită de către conducerea grupului şcolar. Dacă doriţi să ne vizitaţi puteţi să întrebaţi la poartă sau să urmăriţi săgeţile care duc spre Biblionet. Dacă ajungeţi la etajul doi sunteţi pe calea cea bună.

Dacă doriţi să împrumutaţi acasă sau să lecturaţi la sala noastră de lectură să ştiţi că titlurile deţinute de noi sunt doar în limba maghiară. În afară de aceste obişnuite servicii pe care biblioteca vi le pune la îndemână, trebuie să vă spun că avem şi o sala de biblionet cu 10 calculatoare. Asta înseamnă că avem INTERNET GRATUIT pentru toţi cititorii bibliotecii judeţene. Tot aici puteţi şi să scanaţi sau să imprimaţi documente contra cost.

Cât despre blogul filialei 3, acesta s-a născut din dorinţa de a vă capta interesul sau de a vă prezenta într-un fel mai apropiat tot ce facem pentru voi, tot ce ne preocupă, sau ce ţine de interesul general şi care, într-un fel sau altul, v-ar putea interesa. Ne-am dori să fim citiţi, să fim vizitaţi, să ne scrieţi după ce ne citiţi sau după ce citiţi cărţile de la noi şi aveţi ceva de spus.

Bibliotecara „de serviciu” la blog: Roxana Monica Bortoş

Adresa: Deva, strada Anemonelor 57A, etajul 2
Programul pentru public este:

Luni, Miercuri 8.30-16.00
Marti, Joi       10.30-19.00
Vineri              8.30-13.30

 Va asteptam cu drag!

Utilizatori la internet

 

 

 

 

Utilizatorii la internet

 

 

 

36 de răspunsuri la „Despre noi

  1. personalitate autentica

    13 mai 2012 at 14:14

    Am stiut din comentariile lasate, ca omul ce a facut-o e unul citit!ma bc enorm ca ai trecut pe mine, si eu pe la voi! mult succes!

    Apreciază

     
  2. Radu Robert

    15 mai 2012 at 10:31

    Super blogul, mi-am zis asta inca de la primele 2 articole citite ! Thx. ca ai trecut pe la mine, pastram legatura! :p

    Apreciază

     
  3. roberts

    20 mai 2012 at 19:08

    imi dai voie sa te pun in blogrollul meu? nu cred ca-ti va creste traficul prea mult din cauza asta dar vreau pentru ca te citesc eu 🙂

    Apreciază

     
  4. CiGriArg

    29 iulie 2012 at 01:35

    Frumoasă intenția și realizarea ei! Mă bucur foarte mult că am găsit acest blog (sau el m-a găsit pe mine? – că nici nu mai știu) :)…

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      29 iulie 2012 at 02:00

      Poate ne-am găsit reciproc, ceea ce este un câştig pentru toată lumea 🙂 Mulţumesc pentru cuvintele bune!

      Apreciază

       
  5. Stefan-Mihai MOGA

    29 septembrie 2012 at 07:56

    Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti daca sunteti interesata de schimb de link cu sotia mea, Antoaneta Moga (http://wife.mihaimoga.com/) Va multumesc anticipat pentru raspuns. Cu respect, Mihai Moga

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      29 septembrie 2012 at 13:06

      Am intrat pe blogul soţiei dumneavoastră şi mi-a plăcut cum scrie şi despre ce scrie, aşa că, Da! Aş fi interesata de un schimb de link-uri.

      Apreciază

       
      • Stefan-Mihai MOGA

        29 septembrie 2012 at 13:56

        Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs pozitiv. V-am adaugat si eu in blogroll 🙂

        Apreciază

         
  6. Daniel Onaca

    24 ianuarie 2013 at 13:06

    Mi-a făcut plăcere vizitez localul vostru, sa scotocesc prin rafturi si sa „frunzaresc” prin linkuri. Impresionat si de conținutul lor si de asezarea lor intr-un sistem care sa faciliteze orientarea. – De mirare ar fi fost sa fie altfel, acasă la un bibliotecar 🙂 In concluzie, mă simt îndemnat sa mai revin si sa includ legătura pe blogrolul meu. (Dacă nu va este cu bănat)

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      24 ianuarie 2013 at 17:01

      Mă bucur mult de vizită! Am înţeles şi eu că am în faţă tot un bibliotecar, deci laudele sunt cu atât mai bine primite. Mă bucur că internetul face posibilă cunoaşterea şi comunicarea fără discriminare de loc şi spaţiu. Mi-aş simţi onorată să fiu adăugată în blogroll şi să ştiu că mă veţi citi şi urmări în continuare. Am fost şi eu în vizită – frumos blog, frumoase gânduri, frumoasă vederea spre mare. O să vă urmăresc şi eu!

      Apreciază

       
  7. Eugen Herghea

    21 martie 2013 at 01:24

    Va multumesc ca sunteti!… 🙂
    Eugen Herghea

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      22 martie 2013 at 08:03

      Muţumesc mult pentru mesaj. Mă bucur că sunt dar şi mai mult mă bucur că sunteţi, că mă citiţi şi găsiţi interesant ceea ce spun. Toate cele bune. S-ar putea să nu pot să vă răspund o perioadă. Blog-ul urmează să intre într-o tranziţie, mutare pe un server. Dar voi reveni cu forţe proaspete după asta.

      Apreciază

       
  8. Zina

    16 decembrie 2013 at 09:51

    Bună ziua ! Apreciez mult calitatea acestui blog și m-aș bucura dacă ați dori să ne trecem reciproc în blogroll, mai ales că avem același scop: încurajarea tinerei generații către lectură. http://lecturirecenzate.ro/ Va multumesc aniticipat pentrurăspuns, oricare ar fi el. Numai bine !

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      16 decembrie 2013 at 21:42

      Vă mulţumesc mult doamna Zina de vizită şi de apreciere. Vă urmăresc şi eu de multa vreme. Sunteţi în blogroll de multă vreme, am şi modificat de două ori titlul blogului dumneavoastră (Lecturi recenzate, am scris prima data, apoi Lecturi povestite pe scurt) acum voi trece blogul cu titlul Povestiri de lecturi. şcolare (care mi se pare cel mai nimerit, având în vedere specificul blogului dumneavoastră). Vă veţi regăsi în blogroll, la pagina cu bloguri culturale, recenzii. O săptămână frumoasă şi spornică. Sărbători fericite şi numai bine!

      Apreciază

       
  9. tighinaromaneasca

    17 ianuarie 2014 at 21:33

    Emoționată până la lacrimă, de-a vedea aprecierea D-stră prin postarea cărților mele la rubrica „Postări ce-mi plac”, vin să Vă mulțumesc cu sufletul pentru gestul mult preafrumos.
    Felicitări cu acest blog, ce oferă cititorului informații valoroase despre o gamă variată de lucrări, apropiind cartea de sufletul omului. Abnegația, de care dați dovadă, în a aduce în inimile oamenilor cât mai multă lumină, merită toate laudele. Succese în toate începuturile și realizări peste așteptări. Cu o deosebită plăcere aș face bibliotecii o donație de carte, dacă-mi indicați o adresă concretă, unde aș putea expedia volumele.
    Cu admirație!

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      17 ianuarie 2014 at 22:07

      V-am citit cu mare plăcere şi deci, normal să vă promovez, pe cât pot. Vreau să vă trec şi în blogroll. Mulţumesc foarte mult, atât în nume personal cât şi în numele bibliotecii pentru cuvintele frumoase şi pentru dorinţa de-a ne dona cărţi.
      Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sediul în Deva, str. 1 Decembrie, nr. 26, cod 330025
      judeţul Hunedoara. Alte amănunte puteţi găsi pe site-ul nostru http://www.bibliotecadeva.ro/bj.htm
      Vă doresc, toate cele bune şi inspiraţie la scris 🙂

      Apreciază

       
      • tighinaromaneasca

        17 ianuarie 2014 at 22:10

        Mulțumesc mult! Vă anunț prin mesaj când reușesc să expediez! Toate gândurile bune!

        Apreciază

         
      • bibliodevafiliala3

        17 ianuarie 2014 at 22:10

        La fel vă doresc şi eu, numai bine!

        Apreciază

         
      • constantin munteanu

        15 noiembrie 2014 at 22:57

        V-am citit cu mare placere un articol postat de dumneavostra in vara anului 2012 cand ati recomandat cartea Mizerabilii de Victor Hugo impreuna cu Sorrel si fiul de Warwick Deeping. Le-am citit pe amandoua de mai multe ori pana acum si pot spune ca le voi trece la cele preferate , de suflet.
        As dori sa va intreb daca puteti va rog sa-mi recomandati alte romane in genul celor mentionate.

        Va multumesc

        Cu deosebit respect,
        Constantin

        Apreciază

         
      • bibliodevafiliala3

        19 noiembrie 2014 at 09:44

        Mulțumesc pentru comentariu. Pot să vă recomand tot Victor Hugo – un alt roman despre sacrificiu din iubire – „Oameniii mării”. O altă poveste de suflet pe care v-aș putea-o recomanda este „Tess D’Urberville” de Thomas Hardy. Thomas Hardy reuşeşte să-mi placă în toate scrierile sale. Alte două romane care mi-au plăcut mult, scrise de Hardy, sunt „Departe de lumea dezlănţuită” şi „Primarul din Casterbridge”. Multe cărţi îmi vin în minte. Fiecare în felul ei fiind extrem de bună. Warwick Deeping mai are o carte care mi-a plăcut – „Sinceritate”, deşi cred că „Sorrell şi fiul” este capodopera sa. Un scriitor care îmi place mult este Charles Dickens, deşi el este mai puţin savurat astăzi, parcă. Ce îmi place la Dickens este cum reuşeşte să îmbine scrierea realistă, sordidă a vieţii cu bunătatatea uneori caricaturală a personajelor ce apar ca nişte salvatori. Consider că Dickens a fost în fapt un om optimist care a crezut în bunătatea omenească şi a sperat în bine, chiar dacă a fost conştient de viaţa grea (chiar şi a lui proprie) dusă de marea masă a populaţiei din Marea Britanie, la vremea scrierilor sale. Titlurile mele preferate din opera lui Dickens sunt „Nicholas Nickleby”, „Prietenul nostru comun”, „Mica Dorrit” (pot să menţionez despre „Oliver Twist” sau „Marile speranţe”, dar cred că pe acestea le-aţi citit deja). Puteţi să citiţi şi pe blog despre alte câteva cărţi care mi-au plăcut şi consider că merită citite – „La Paradisul Femeilor” de Emile Zola, „Nord şi Sud” de Elizabeth Gaskell, „Jane Eyre” de Charlotte Bronte, „Spitalul municipal” de Barbara Harrison, „Pentru cine bat clopotele” de Ernest Hemingway sau „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell. Sper ca măcar unul din aceste titluri să vă fie pe plac. Eu pot să fac liste de lectură în continuare 🙂 Vă doresc o zi cât mai plăcută şi multe lecturi bune!
        P.S. Am uitat să scriu despre A. J. Cronin. Are câteva cărţi bune printre care amintesc „Castelul Pălărierului” care este un roman psihologic şi moralizator descriind un personaj puternic, înfiorător, manipulator şi agresiv faţă de familia sa. Este o carte care te acaparează. Dintre scriitori mai aproape de noi, James Clavell este cel pe care l-aş recomanda pentru cărţi de aventură, învăţarea despre alte culturi şi civilizaţii sub forma plăcută a unui roman : „Shogun”, „Tai-Pan”, „Nobila Casă”… Iar alt preferat ar fi scriitorul Henryk Sienkiewicz, în special în trilogia istorică despre luptele date de polonezi împotriva invadatorilor suedezi: „Prin foc şi sabie”, „Potopul”, „Pan Wolodyovski” sau privim romanţat primii creştini în „Quo Vadis” (pentru această carte a primit premiul Nobel pentru literatură în 1905).

        Apreciază

         
  10. Margarit Alexandra

    9 mai 2014 at 09:48

    Buna ziua,

    Fac parte din echipa BlogTAG.ro si pentru ca am citit cu mare placere blogul dumneavoastra Bibliodevafiliala3, doresc sa va prezint proiectul nostru cu speranta ca vi se va parea interesant si veti dori sa fiti alaturi de noi.
    BlogTAG se adreseaza tuturor persoanelor care detin un blog si sunt activi pe acesta, pentru a-i ajuta sa faca parte din comunitatea de bloggeri care au aceleasi interese ca ei, si ofera concursuri si campanii cu premii in bani si produse foarte atractive. Incercam sa selectam intotdeauna numai concursurile si campaniile care prezinta interes pentru dumneavoastra, care se potrivesc cu tema blogului dumneavoastra.

    Cine suntem?
    O echipa de oameni tineri si ambitiosi, cu dorinta de a dezvolta o comunitate stransa in blogosfera. Organizam concursuri si campanii de adevertoriale care sa sustina blogurile romanesti si sa le ofere mereu provocari noi celor care au pasiunea scrisului.
    Incercam sa atragem bugetele companiilor care doresc sa fie promovate prin concursuri si campanii de advertoriale in zona de blogging, astfel incat pasiunea de a scrie articole pe blogul dumneavoastra sa fie si recompensata in bani si premii consistente.

    Cont pe BlogTAG.ro?
    De ce nu? Noi va asiguram tot suportul pentru a va crea cont, suntem deschisi la orice intrebare, propunere sau discutie. Plus ca in acest mod va putem tine la curent cu noutatile BlogTAG.ro, campaniile si concursurile noastre.
    Pe BlogTAG gasiti usor si rapid concursurile si campaniile care sunt in desfasurare, sfaturi si lucruri utile care sa va ajute in imbunatatirea vizibilitatii blogului dumneavoastra.

    Concurs TargulCartii.ro
    In aceasta perioada este activ concursul sponsorizat de TargulCartii.ro, librarie si anticariat online. Va puteti inscrie cu un articol care sa respecte cateva cerinte, iar echipa de la TargulCartii.ro ofera premiu pentru primul clasat o tableta! Mai multe detalii aici.

    Campania LibrarieUniversala.ro
    Pana duminica, 1 iunie, LibrarieUniversala.ro ii invita pe toti bloggerii pasionati de literatura si carti sa participe la campania de advertoriale. Primii 10 care se inscriu beneficiaza de sponsorizarea oferita de LibrarieUniversala pentru articolele scrise. Mai multe detalii aici.

    Va astept cu drag sa va alaturati comunitatii de pe BlogTAG.ro si sa participati la primele noastre concursuri!

    Alexandra Margarit

    Apreciază

     
  11. Ciprian

    2 iulie 2014 at 00:27

    Buna ziua,

    sunt detinatorul domeniului http://stepsintherightsdirection.com/

    Acesta are un PR4. As vrea sa pun un link spre site-ul dvs. de pe acest domeniu. Avantajele unui link pe un site ce are page rank 4 este acela ca motoarele de cautare (google, yahoo, etc) ridica importanta respectivului site in cautari (veti urca pe primele pagini ale motoarelor de cautare)

    Ma intereseaza sa fac schimb de link-uri cu dvs. in sensul ca as dori sa va gazduiesc linkul site-ul prezentat mai sus, iar dvs. sa gazduiti linkul site-ului http://mobisimo.ro/ pe domeniul dvs.

    Aici aveti un link unde puteti verifica PR:

    http://www.prchecker.info/

    De asemenea, sunt de acord cu schimburi de guest-posturi in acelasi mod, daca doriti asta.

    Cu stima si interes,

    Ciprian Miron

    (v-as ruga sa trimiteti mail de confirmare pe office@mobisimo.ro daca doriti schimbul)

    Apreciază

     
  12. mihaipopaback

    27 ianuarie 2015 at 20:12

    Îmi place ce văd aici, drept urmare am să adaug un link la mine la blogroll! Numai bine!

    Apreciază

     
  13. illusion

    6 aprilie 2015 at 14:39

    Bună,

    Te contactez din partea GoodRead.ro. Blogul tău ne-a atras atenția și dorim să îți propunem să te înscrii în Topul Blogurilor de Cărți din România!

    Ce dorim să realizăm prin înființarea acestui top? Păi, în primul rând ne dorim să aducem cărțile mai aproape de oameni. Vrem să aducem în atenția publicului o listă de bloggeri de cărți care merită urmăriți și care contribuie prin activitatea lor la promovarea lecturii și a culturii, în general!

    În plus, vei câștiga și trafic, urmăritori noi și te mai așteaptă și alte câteva surprize din partea noastră!

    Mai multe detalii despre top, regulamentul și formularul de înscriere le găsești aici: http://goodread.ro/topulblogurilordecarti/ .

    Sună interesant?

    Apreciat de 1 persoană

     

Aştept răspunsul tău!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.