RSS

Metaforă, poveste, amuzament – Cel mai mic sărut pomenit vreodată, de Mathias Malzieu

07 aug.

O carte plăcută (şi scurtă), metaforică şi amuzantă – „Cel mai mic sărut pomenit vreodată a autorului francez Mathias Malzieu, despre care am scris mai multe AICI.O poveste în care aroma iubirii se combină cu cea a ciocolatei, iar iubitul devine detectiv peste noapte în căutarea femeii cu sărutul perfect. Mathias Malzieu este probabil cei mai muzical dintre scriitorii contemporani, fiind liderul vocal şi co-fondatorul formaţiei Dionysos. Recomandarea filmată a fost realizată pentru emisiunea „O carte pe săptămână”.

 

Etichete: , , , , , , , , ,

20 de răspunsuri la „Metaforă, poveste, amuzament – Cel mai mic sărut pomenit vreodată, de Mathias Malzieu

  1. zapadalbastra

    8 august 2015 at 10:43

    Am cumparat Pescarusul,l-am citit si asteptam cu nerabdare recomandarea ta… multumesc, o sa cumpar si-un sarut acum… zi buna sa ai!

    Apreciat de 1 persoană

     
    • bibliodevafiliala3

      8 august 2015 at 11:04

      Dacă ți-a plăcut Pescărușul.., o să-ți placă sigur și Cel mai mic sărut… Așept părerile tale 🙂 O zi excelentă și ție!

      Apreciat de 1 persoană

       
    • Drugwash

      8 august 2015 at 17:02

      Săruturile nu se cumpără – se fură şi se dăruiesc totodată! 😉
      Cărţile… ce sacrilegiu să interzici spiritului înălţarea prin carte din cauza unei societăţi putrede materialist-economice!
      Iartă idealistul din mine… :^^’

      Apreciat de 1 persoană

       
      • zapadalbastra

        8 august 2015 at 17:38

        Eiiii, da` ce frumoasa ar fi lumea dac-ar fi mai multi idealisti ca tine… iar eu, am ajuns la varsta la care chiar trebuie sa cumpar,da mi-ai dat o idee… as putea sa fur??!!

        Apreciat de 2 persoane

         
      • Drugwash

        8 august 2015 at 17:53

        Fură tot ce se poate fura şi nu se poate pedepsi. În rest, cere şi ţi se va da. Iar sînt idealist… 🙄

        Apreciat de 2 persoane

         
  2. Drugwash

    8 august 2015 at 17:06

    Roxana, încă descarc la filmuleţ, mai am juma’ de oră (ei da, asta-i viaţa mea!) Dar te cunosc prea bine aşa că de la mine ai întotdeauna Like şi HiFive din oficiu pentru dăruire şi pasiune. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

     
    • bibliodevafiliala3

      8 august 2015 at 22:30

      Imi pare rău că nu reuşeşti să-l vezi. Este oricum o variantă prescurtată a textului. Dar am ajuns la concluzia că trebuie să-mi pun şi filmuleţele pe pagina Acasă (prima), că n-am cum altfel să le promovez, nu pot pune termeni de căutare (pentru a putea fi regăsite prin motoarele de căutare). În plus, acum în perioada de vară parcă nu găsesc timpul să scriu, deşi am citit nişte cărţi bune. Mereu o plăcere să te citesc 🙂 În sfârşit recunoşti că eşti idealist! dar ai dreptate un sărut nu se cumpără. Totuşi, o carte despre un sărut este cu totul altceva.

      Apreciat de 1 persoană

       
      • Drugwash

        8 august 2015 at 23:02

        Nu mă las eu cu una-cu două. 😉 Am descărcat, am văzut. Încă n-ai scăpat complet de trac dar se simte deja mai multă lejeritate. 🙂 Povestea e cumva la fel de idealistă ca mine, sau poate autorul ei este aşa. 😉

        Vara e rezervată pentru odihnă, recuperare şi un pic de distracţie mai… altfel. Nu forţa mîna destinului, toate vor veni la timpul lor. Şi cine nu poate fura un sărut poate va cumpăra o carte, şi mulţumită ţie. 😉

        Apreciat de 1 persoană

         
      • bibliodevafiliala3

        8 august 2015 at 23:11

        Sau măcar va putea-o împrumuta de la bibliotecă 🙂 Cred că şi înregistrările depind de zile. Am avut unele mai bune, altele mai stresante. Unele cărţi îmi erau proaspete în minte pentru că tocmai le terminasem de citit, pe altele mi le reaminteam şi aveau un alt impact asupra mea, implicit asupra a ceea ce povesteam despre ele. Nu ştiu dacă acest proiect va continua şi pe mai departe, vom vedea.

        Apreciat de 1 persoană

         
      • Drugwash

        8 august 2015 at 23:24

        Da, e şi împrumutul o variantă – uitasem. 😀

        Proiectul e bun, poate totuşi mai învaţă şi ei să facă diverse chiţibuşuri la montaj. Ce, crezi că ăia „mari” de la Hollywood toarnă filmul în două zile şi trag fiecare scenă o singură dată? 😉 Dar nici nu contează, important e ca mesajul să ajungă la oameni în esenţa lui. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

         
      • bibliodevafiliala3

        10 august 2015 at 23:50

        Eu eram destul de mulţumită de ultimele înregistrări. Nu mă aştept la chiţibuşuri de montaj. Oricum este amabil să-mi scoată bâlbele evidente. Dar acum are o nouă slujbă şi nu ştiu cum va afecta acest lucru colaborarea cu biblioteca. Pe moment mă bucur mult de pauză. Era destul de stresant să citesc şi să pregătesc materialul pentru fiecare săptămână. Pe de altă parte mă bucur că am apucat să fac şi acest lucru. Este interesant şi într-un fel m-a făcut să fiu mai conştientă de mine, de felul în care vorbesc, de ă-urile pe care le bag în timp ce mă gândesc 🙂 Să uiţi de împrumut – când citeşti blogul scris pentru o bibliotecă? 🙂 Se mai întâmplă! Dar este adevărat că nu toate bibliotecile pot avea cartea pe stoc. Este o apariţie recentă şi nu toate bibliotecile au fonduri suficiente. Unele dintre bibliotecile mari, judeţene, se bazează, pentru creşterea fondului de carte, pe donaţiile de la utilizatori.

        Apreciat de 1 persoană

         
      • Drugwash

        11 august 2015 at 00:32

        „Pauzele lungi şi dese – cheia marilor succese.” 😛 😀

        La cîte am pe cap uit şi să mai respir, darămite alte cele. Noroc că eşti promptă şi bine informată. 😉

        Apreciat de 1 persoană

         
  3. ritiumaria39

    9 august 2015 at 18:00

    „Am urmarit, din nou, videoclipul cu recomandarea de lectura a acestei carti, eu, inca n-am citit-o, cu toate ca, din luna martie, de cand a aparut pe blog articolul, am citit destul de multe carti insa, pana acum, n-am ajuns s-o citesc.
    Sufletul omului este sensibil si poate sa-l „atinga” senzatii, care sa-l faca curios sa cunoasca persoana care l-a sensibilizat. Nimeni nu stie la ce e sensibil, pana nu ajunge in situatia de a se declansa acel clik care ii transmite fiorii dragostei. In cazul eroului din roman, clikul a fost, acel sarut extrem de mic care, a ramas de neuitat si care a fost ” transformat”, intr-o aroma de ciocolata. Cartea este originala si, cu certitudine, merita lecturata.
    Mi-a placut videoclipul si vocea ta Roxana, calda si placuta, modul in care ai reusit sa transmiti dorinta de a citi cartea, celor ce au vazut aceasta inregistrare, face ca si aceasta forma de publicitate, sa starneasca interesul pentru lectura, a cartilor recomandate.
    Iti doresc succes in continuare si multa sanatate. Un sfarsit de saptamana cat mai agreabil.”

    Apreciat de 1 persoană

     
    • bibliodevafiliala3

      10 august 2015 at 22:49

      Întâi de toate îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat! În al doilea rând, este mereu o plăcere pentru mine să te citesc, şi mulţumesc pentru cuvintele de îmbărbătare, de încurajare, de apreciere. Ai dreptate – primii fiori ai dragostei, primul sărut poate fi extrem de îmbătător, de intoxicant, de special, chiar dacă este vorba de unul atât de mic precum cel din povestea lui Malzieu. Iar ciocolata pe care eroul o crează în numele iubirii, în numele acelui mic moment devine la fel de specială, dându-i femeii posibilitatea de-a deveni invizibilă pentru a nu-şi distruge acoperirea, sau mai bine zis misterul.

      Apreciază

       
  4. ritiumaria39

    9 august 2015 at 18:11

    Revin ca sa fac o precizare, de ce este pus in ghilimele comentariul meu. Aseara, am incercat sa-l pun insa, uitasem parola de la W press asa ca, am salvat comentariul, am gasit intre timp si parola, si s-a „nascut” comentariul.
    Dragos, ca de obicei, are comenarii placute si incitante, posibil ca, a furat multe sarutari dar, nu-si mai aminteste „aroma” lor, cred ca „o sarutare cu aroma de ciocolata” poate sa-i starneasca interesul si astazi.
    Un gand bun, o seara de duminica placuta si o saptamana rodnica, pentru tine Roxana si pentru toti cititorii blogului tau si bineinteles multa sanatate pentru noi toti..

    Apreciat de 1 persoană

     
    • Drugwash

      9 august 2015 at 18:26

      Ei da, Maria, aşa este: multe arome mi s-au pierdut în (şi din) amintire. Greu de găsit arome noi sau de regăsit cele de odinioară. Unele chiar imposibil. Aromă de ciocolată într-un sărut sau aromă de sărut într-o ciocolată… N-aş şti ce să aleg. Ce bine că nu mai sînt de mult pus în faţa dilemei. 🙂

      O seară cît mai plăcută şi o săptămînă uşoară şi spornică! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

       
      • ritiumaria39

        10 august 2015 at 15:04

        Dragos, cu dilemele ne confruntam toata viata asa ca, nu fi pesimist, nici nu stii de unde „sare” iepurele.
        Ca a venit vorba despre o carte, ce trateaza un subiect asa de volatil, precum un sarut si unde mai pui ca, este incredibil de mic acel sarut, ne putem „juca” si noi cu fanteziile si cu amitirile ce ne-au „parfumat” tineretea.
        Un gand bun si multa sanatate si tie o saptamana cat mai placuta.

        Apreciat de 2 persoane

         
      • Drugwash

        10 august 2015 at 15:20

        Hehe, nu sînt pesimist ci doar un realist jemenfiche-ist. Sigur că ne jucăm, uneori doar atît ne-a rămas. 😀
        Mulţumesc frumos de urare! 🙂

        Apreciat de 1 persoană

         
    • bibliodevafiliala3

      10 august 2015 at 22:51

      Mă bucur că ai postat comentariul şi că ai găsit parola. Cât despre Dragoş, eu sunt convinsă că îşi aminteşte bine, dar pentru că este un gentleman, nu „sărută şi spune” 🙂

      Apreciază

       

Aştept răspunsul tău!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.