RSS

O carte în dar – la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

18 dec.

10857911_343253329193633_1923440793897255131_nSunt foarte bucuroasă că pot să vă scriu despre o nouă, reuşită şi foarte bine primită idee a managerului bibliotecii noastre, domnul Ioan Sebastian Bara, idee ce a fost prompt sprijinită material, prin donaţie de carte, de câteva dintre editurile cu care Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva colaborează de ani de zile. Este vorba despre cartea în dar pe care fiecare mic cititor al bibliotecii, care ne trece pragul în aceste zile, îl primeşte. Aceştia pot să-şi aleagă o carte cadou, dintre cele oferite nouă de sponsorii generoşi, editurile: ARTHUR; CĂLĂUZA v.b.; CURTEA VECHE PUBLISHING; EMIA; GRUP EDITORIAL CORINT; PRO EDITURĂ ŞI TIPOGRAFIE; RAO; TEHNO-ART. Prin Cărţi sub bradintermediul bibliotecii noastre, în cadrul Secţiei de Împrumut Carte pentru Copii, editurile participante au reuşit să devină Moş Crăciun şi să ofere un dar frumos celor mai tineri cititori ai noştri. Titlurile donate sunt unele dintre cele mai căutate de aceştia, ceea ce a făcut ca darul să fie cu atât mai preţios. Colegele mele de la secţia pentru copii erau şi ele extrem de încântate, atât de idee, cât şi de calitatea cadourilor de sub bradul de Crăciun. Am considerat că ele sunt cele mai fericite pentru că pot vedea bucuria pe chipul copiilor când primesc cărţile în dar. De aceea am coborât şi eu să văd cărţile, să văd dacă am norocul să particip la bucuria vreunuia dintre copii şi am rămas uimită de multitudinea exemplarelor şi a titlurilor, care se întindeau şi pe mesele alăturate, nu doar sub brad. Unele dintre ele mi-au reţinut Cartea in daratenţia încă de la Salonul Hunedorean al Cărţii, care s-a ţinut şi în acest an tot la începutul lunii octombrie.

10675647_734874189922600_5937676508946929582_nAcum, în prag de sărbătoare, fiecare bibliotecă a încercat, cred, să facă un gest frumos pentru utilizatori. Eu sunt extrem de mândră că la noi s-a reuşit să fie un gest ce sensibilizează, bucură, încântă şi, într-un final, sper să fie încă un motiv de a iubi cartea, de a fi un îndemn spre lectură pentru cât mai mulţi copii şi tineri. În definitiv, se spune că „aşa cum îi creşti, aşa îi ai”. Eu sunt convinsă că micii cititori care ajung să citească de plăcere, vor rămâne fideli lecturii şi, implicit, bibliotecii şi atunci când sunt adulţi. Am găsit pe facebook poza pe care o mamă bucuroasă a împărtăşit-o cu lumea. A imortalizat acest moment de bucurie al copilului, ce a fost cu atât 10245524_345435908975375_1385573684038441982_nmai mare cu cât era neaşteptată, deoarece lumea nu aflase încă de acest proiect ce a prins repede aripi. Aşa că, mulţi dintre cei care ne-au trecut pragul au fost plăcut surprinşi de gestul editurilor şi al bibliotecii. Chiar şi câţiva dintre colindătorii ce au poposit la Secţia pentru imprumut carte pentru copii au primit, pe lângă dulciurile obişnuite, şi o carte cadou.

Pentru că au fost extrem de receptivi şi foarte darnici, le mulţumesc şi eu, alături de colegii mei, tuturor celor care au avut ideea, care au avut generozitatea şi care au reuşit să pună în practică un proiect frumos, potrivit cu sezonul, cu Sărbătorile ce stau să vină. Moş Crăciun stă în gangul de intrare la bibliotecă să vă primească festiv, iar sub brad mai sunt încă cadouri. Vă aşteptăm la bibliotecă!10639642_734872549922764_3818933806637047374_n

Întrebarea mea de final? Ce ştiţi că s-a organizat la voi în localitate în cadrul bibliotecii pentru utilizatori, la ce acţiuni deosebite, interesante aţi fost martori sau de care aţi auzit şi v-a plăcut? Ce idei aveţi şi aţi vrea să le vedeţi puse în practică la bibliotecă?

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

11 răspunsuri la „O carte în dar – la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

  1. Ritiu Maria

    18 decembrie 2014 at 19:04

    Felicitari pentru initiativa, pentru generozitatea editurilor si pentru bucuria pe care o aduceti copiilor, in aceasta etapa in care, fiecare asteapta, darurile aduse de Mos Craciun si de toti cei, cu sufletul mare, care sunt interesati ca, prin metode ca aceasta, sa tina treaza curiozitatea de a descoperi minunata lume a cartilor.
    Nu am cuvinte potrivite, prin care sa-i gratulez pe oamenii care, nu se lasa cuprinsi de inertia creata de modul in care se deruleaza viata in prezent ci, cauta si gasesc solutii care, sa poata sa mentina vie dorinta de cunoastere si sa-i bucure, in acelasi timp, pe cei care, pot sa absoarba informatia de calitate, cuprinsa in copertile cartilor.
    Privind intrebarea ta Roxana, cu privire la alte initiative de acest fel care ar putea sa se desfasoare in alte locatii din tara, din pacate, nu pot sa raspund, dar sunt convinsa ca, au fost gasite metode prin care sa se aduca bucurie, in sufletele oamenilor, in aceasta frumoasa luna a cadourilor.
    Un gand bun si Sarbatori fericite intregului colectiv de munca al Bibliotecii judetene Deva, felicitari conducerii acestei institutii pentru modul in care isi onoreaza functia, iar tie si familiei tale sanatate, bucurii, succese si un An Nou plin de lumina.

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      18 decembrie 2014 at 19:49

      Mulţumesc frumos, în numele meu, al colegilor mei. O să transmit atât lor, cât şi conducerii bibliotecii cuvintele tale spune din inimă 🙂 Sărbători Fericirte şi ţie, familiei şi tuturor celor dragi ţie!

      Apreciază

       
    • Ritiu Maria

      20 decembrie 2014 at 18:22

      Drugwas, ma bucur ca ne-am reintalnit si ca, avem ocazia sa participam si noi la asemenea gen de actiuni, care ne arata ca, nu este dracul asa de negru, cum este descris.
      Suntem intr-un fel de criza dar, dupa cum se poate vedea, mai exista si oameni de suflet, care-si gasesc modalitatile prin care, sa faca bucurii copiilor si, in acelasi timp, sa-i faca dornici de lectura, lucru cu efect benefic pentru sufletele lor, in formare.
      Pentru mine cartea in sine, este un prieten sigur si devotat care m-a fascinat si ma fascineaza si acum.
      Sarbatori fericite, multa sanatate si un An Nou cu liniste sufleteasca si cu impliniri.

      Apreciază

       
      • Drugwash

        20 decembrie 2014 at 18:43

        Mai trebuie tone de înălbitor pînă să-l dovedim pe afumatul copitat, dar fiecare „spălătură” a lui e un plus pentru partea cea bună a lumii. 😉 Ar fi prea mult (şi amar şi inutil) de discutat despre „potenţii” cărora le pasă şi cei cărora nu – mai ales despre cei din urmă. Dar nu aici, nu acum, sau de fapt la ce bun oriunde oricînd… vorbele zboară, faptele rămîn mărturie.

        Mulţumesc frumos pentru urări, pe care le întorc cu drag. Sărbători fericite! 🙂

        Apreciază

         
  2. Drugwash

    19 decembrie 2014 at 00:56

    Din nou, Maria – pe care o salut cu drag – a spus cam tot ce era de spus despre evenimentul atît de bine descris în articol. Adaug felicitările mele pentru domnul Bara şi pentru întreg colectivul Bibliotecii şi dacă mai e ceva ce aş putea evidenţia e faptul – deloc de neglijat pentru un suflet sensibil – că s-au donat titluri căutate şi dorite de către „beneficiari”, nu altele aranjate prin înţelegeri din umbră sau aducătoare de comisioane. Fiindcă e extrem de important pentru orice om – dar cu atît mai mult pentru un copil – ca un cadou să se afle în sfera sa de dorinţe şi visuri, pentru a putea bifa ceva pe lunga listă a unei vieţi poate abia începînde. Pentru asta au cu toţii un plus în catalogul Vieţii.

    Iar tu, Roxana… care ştii atît de bine să aşterni în faţa ochilor lumii lucrurile acestea bune şi frumoase… oare ai idee cît de mult ne-ai lipsit? Te-am aşteptat, cu drag şi nerăbdare, sperînd că totul e bine şi vei reveni cît de curînd. Vreau să cred că da, totul e bine. Şi te aşteptăm cu toţii – pot vorbi în numele tuturor, îmi daţi voie? – cu cît mai multe veşti bune şi articole interesante despre viaţa cărţilor în Biblioteca Judeţeană ‘Ovid Densusianu’ Hunedoara-Deva. 😉

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      19 decembrie 2014 at 06:25

      Mă bucur Drugwash să vă regăsesc! M-am temut că n-o să mai am nici un cititor până voi ajunge să scriu din nou. A fost un an plin şi obositor, dar sper să am de acum încolo timp să scriu. Abia aştept să vă povestesc despre incursiunea pe care am făcut-o în cărţile pentru tineret. A fost o provocare pe care am acceotat-o.
      Cât despre cărţi – ai dreptate! Faptul că erau minunate, că era greu pentru un copil să se decidă pe care s-o ia, a fost extraordinar. Nu ştiu dacă s-a mai făcut în altă parte, la noi de asemenea anvergură şi frumuseţe, cu această ocazie, a fost primul an. N-am scris despre cât de încântaţi au fost părinţii însoţitori, pentru că ei, era aproape firesc să fie. Mi-a plăcut nespus reacţia copiilor. Am văzut doar doi… dar îmi imaginez că şi restul au reacţionat similar.

      Apreciază

       
      • Drugwash

        19 decembrie 2014 at 12:58

        Ei, uite că încă sîntem pe aici, care mai putem, care mai rezistăm… 🙂 E bine că ai poveşti de spus, la mine parcă s-a golit sacul, aşa că am să trec pe aici să mă aşez cuminte la ascultat. 😉

        Sînt convins că şi părinţii au fost încîntaţi văzînd că s-a oferit ceva într-adevăr util şi necesar. Aşa ar trebui să meargă lumea în general, să se ofere fiecărui om ceea ce-şi doreşte, ceea ce are nevoie atunci, în acel moment relativ al vieţii, pentru ca el să fie mulţumit şi să ofere înapoi la rîndul său ceea ce poate, cu dragă inimă. Dar asta e o discuţie prea complicată şi grea pentru perioada asta a anului. Mă bucur să aud că se poate şi aşa, undeva în România secolului 21. 🙂

        Mult succes în continuare tuturor şi aşteptăm cuminţi poveştile! 😉

        Apreciază

         
  3. bibliodevafiliala3

    19 decembrie 2014 at 19:19

    E bine că mai sunteţi! Pe de altă parte ştiu cum e să ai sacul golit. M-am simţit incapabilă să scriu şi aşa că am zis că fac o pauză scurtă. Necazul e că, dacă nu insişti şi dacă te cufunzi şi te prinzi cu altele, încet, încet pauza cea mică se transformă şi este din ce în ce mai dificil să te întorci. Sper să-mi fi găsit drumul înapoi. Voi scrie încet, în fiecare zi câte puţin, chiar dacă de postat voi posta probabil doar înainte de Revelion. Sper ca poveştile mele să fie la fel de bune precum au fost şi restul.

    Apreciază

     
  4. danaiana

    22 decembrie 2014 at 13:24

    Frumos! La noi pe strada biblioteca e deja un membru cu drepturi depline al comunitatii. Aici ne petrecem o mare parte din vacante, se organizeaza serbarile scolilor din cartier, cursuri de limbi straine,vizionari de film…E un grup de vreo 40 de copii care participa la activitati si un grup de voluntari – profesori si parinti. Poti cauta pagina de facebook a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti filiala Dimitrie Cantemir.
    Sarbatori fericite!

    Apreciat de 1 persoană

     
    • bibliodevafiliala3

      26 decembrie 2014 at 13:37

      Mă bucur să aflu! Eram convinsă că bibliotecile, care acum au devenit adevărate centre de petrecere a timpului și învățare pentru membrii comunității, au organizat ceva frumos și mereu interesant. Și la noi sunt diferite cursuri organizate, iar pentru copii – ceva recent – un curs de pictură (pe sticlă, pe tricouri… ) organizat de către colega mea Simona Löcsei, care are și studiile potrivite acestei activități – fiind artist plastic licențiat. Este remarcabil că aveți atât de mulți voluntari participanți la activități. Muțumesc de informații, de comentariu și mai aștept vești de la tine. Sărbători fericite și ție, vouă tuturor celor de la Biblioteca Metropolitană din București.

      Apreciat de 1 persoană

       

Aştept răspunsul tău!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.