RSS

Un octombrie plin de succes – Noaptea Bibliotecilor şi Salonul Hunedorean al Cărţii – la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

21 oct.

Au trecut atât Noaptea Bibliotecilor cât şi Salonul Hunedorean al Cărţii, care sunt două dintre manifestările tradiţionale ale bibliotecii şi care au avut mare succes şi în acest an. La Noaptea Bibliotecilor, deşi PLIANT NOAPTEA BIBLIOTECILOR 2013-1.1vremea a fost foarte rece comparativ cu anotimpul, am avut foarte mulţi Ducu Bertzi, Noaptea Bibliotecii, Deva, 2013.jpg1vizitatori. Au apreciat toate momentele artistice prezentate, iar la concertul lui Ducu Bertzi, lumea adunată a cântat împreună cu artistul, melodiile în cor. A fost un moment emoţionant pentru mine, care sunt unul dintre fanii cântăreţului. M-a bucurat să aud, să fredonez şi eu melodiile cunoscute. A fost o interpretare deosebită, Ducu Bertzi fiind acompaniat de violonistul Mihai Neniţă. A fost o surpriză deosebit de plăcută pentru mine, care nu-l ştiam Mihai Neiţă - Noaptea bibliotecii, Deva, 2013pe violonist, să-i ascult şi una din compoziţiile proprii. Bucata interpretată a fost ceva care m-a tulburat profund, m-a făcut să mă bucur şi să mă întristez, să meditez, fiind ceva între muzica clasică, jazz, cu accente din folclor, îmbinându-le într-un mod deosebit. Am regretat că a fost doar o piesă. Despre violonist, că este din Chişinău şi că are un palmares deosebit am aflat atât din prezentarea făcută de Ducu Bertzi cât şi ulterior, citind un interviu dat de violonist pentru blogul Nebuloasa.

Corul Arlechino, Noaptea Bibliotecii, 2013, Deva, 2Anterior acestui moment au cântat corurile Arlechino, Musica Divinat şi HHuniadi Cantores - Noaptea bibliotecii 2013.1uniadi Cantores, care au fost la fel de buni ca de obicei şi despre care am mai scris anterior. Sunt prezenţe culturale foarte bine primite şi pe care am avut prilejul să-i ascultăm şi la alte manifestări organizate de bibliotecă. M-am bucurat că, pe lângă cei au venit pentru a se bucura de concertele oferite, un număr mare de doritori, iubitori de lectCorul Musica Divina, Noaptea Bibliotecii, 2013.1ură au venit să se înscrie la bibliotecă, profitând de gratuitatea oferită cu acest prilej. S-au vizitat secţiile bibliotecii, s-a putut vedea expoziţia de presă şi carte veche deţinute de bibliotecă.

S-a furat mireasa - la Noaptea Bibliotecii - Deva, 2013.Un moment inedit, neplanificat, care ne-a surprins şi bucurat pe toţi cei prezenţi – a fost şi prezenţa, în această noapte, a unei mirese – pe care „hoţii” „au furat-o” şi-au adus-o la bibliotecă. Puteţi să vedeţi fotografia făcută de unul dintre cititorii noştri, Adrian Toma, tinerei mirese înconjurată de prietenii săi, aflată la Secţia de carte pentru copii a bibliotecii judeţene.

Întreaga manifestare a fost apreciată atât de presa scrisă cât şi media. Despre acest subiect şi noapte minunată a scris şi domnul Ioan Sebastian Bara, pe blogul Bibliotecii Judeţene Ovid Densusianu Hunedoara-Deva. Nu pot să-i numesc pe toţi ceilalţi care au scris, totuşi pot să ataşez unul dintre reportajele făcute de echipa de ştiri a postului Hunedoara TV, care mi-a mers la inimă:

Salonul hunedorean al cartii 2013, afisSalonul Hunedorean al Cărţii a fost un eveniment de mare amploare şi în acest an, adunând 65 de edituri în spaţiul generos oferit de Deva Mall. A fost multă lume, poate mai multă ca oricând, au fost multe lansări de carte, prezentări de edituri şi momente artistice ce au marcat într-un fel deosebit cărţile şi autorii prezentaţi. Încă din prima zi,Autografe din partea autorului Dacian Muntean, pe cartea Aventurile şi calatoriile baronului Nopcsa la deschidere, au fost foarte mulţi oameni prezenţi, mulţi doritori să primească cartea şi autograful autorului Dacian Muntean, Aventurile şi călătoriile baronului Nopcsa, carte ce a apărut şi cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. Mai multe despre acest eveniment puteţi citi din ceea ce a scris managerul nostru, Ioan Sebastian Bara, pe blogul bibliotecii.

Ce am remarcat cu bucurie, eu, ca bibliotecar, a fost numărul mare de tineri prezenţi zi de zi la acest târg de

Alexandra Marcu, foto credit ZHD

Alexandra Marcu, foto credit ZHD

carte. ALansare de carte Alexandra Marcuu fost unii care au venit în fiecare zi, care au stat la fiecare stand, bucurându-se, ca şi mine, de altfel, de această oportunitate oferită de bibliotecă, hunedorenilor. Lume multă s-a adunat şi la lansarea cărţii Alexandra şi cei şapte vulcani – Evoluţie, a tinerei autoare şi cunoscută alpinistă, Alexandra Marcu. M-am simţit deosebit de norocoasă să mă aflu Alexandra si cei sapte vulcani - coperta carte - Alexandra Marcuîn prezenţa acestei tinere, care la 15 ani este cea mai tânără alpinistă din Europa, având în palmares deja 4 vârfuri cucerite: Uhuru din Kilimanjaro, Mont Blanc din Franţa, Kazbek din Georgia şi Damavand din Iran. Cartea descrie evoluţia ei şi a familiei sale, felul în care au reuşit să ajungă, pornind de la vârful Retezat, pe cei mai înalţi munţi ai planetei.

În ansamblu, începutul lunii octombrie a venit cu daruri culturale pentru deveni, pentru hunedoreni. Reuşita celor două manifestări a fost posibilă datorită muncii susţinute a colegilor mei, organizatorii acestora. Managerul nostru ne promite şi pentru la anul, cu ocazia acestor manifestări, alte două evenimente deosebite, sperăm la fel de reuşite ca şi în acest an. Vă aşteptăm cu drag la bibliotecă, la toate secţiile, la toate manifestările culturale organizate.

Aştept comentariile voastre referitoare la cele două evenimente, cu eventuale propuneri şi sugestii care ne-ar permite îmbunătăţirea lor.

Această prezentare necesită JavaScript.


 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

13 răspunsuri la „Un octombrie plin de succes – Noaptea Bibliotecilor şi Salonul Hunedorean al Cărţii – la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

 1. mixy

  21 octombrie 2013 at 15:25

  Numai inimă şi frumos e în articolul ăsta.
  Felicitări!

  Apreciază

   
 2. roșu vertical

  21 octombrie 2013 at 15:29

  Deci acolo erai. Te dadusem disparuta 🙂
  Felicitari!

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   21 octombrie 2013 at 17:00

   Muncă şi iar muncă, dar ne-am simţit minunat la final 🙂 Am rămas datoare cu Anna Karenina, însă… Totuşi sper să reuşesc să scriu articolul săptămâna asta. O să postez încă un articol pentru propunerile de lectură pe noiembrie (cu prelungire în decembrie), la cum am început să întârzii eu cu scrisul 🙂

   Apreciază

    
 3. Sonia

  21 octombrie 2013 at 18:07

  Din păcate nu am putut fi prezentă decât în seara în care editura mea a avut lansări. M-a bucurat însă numărul mare de vizitatori și mai ales vârsta lor. Iar Alexandra… a fost un privilegiu să o cunosc și să lucrez cu ea.
  Felicitări tuturor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment!

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   21 octombrie 2013 at 18:17

   Mulţumesc, Sonia! Am văzut că şi tu te vezi într-una din pozele postate. Am să le transmit colegilor felicitările tale. Cât despre Alexandra, chiar n-am cuvinte – să realizezi atâtea într-un timp atât de scurt. În plus, după câte am citit despre ea, nu este doar o foarte bună alpinistă, ci şi o fată extrem de bună la învăţătură. Am fost incredibil de mândră doar prin simplu fapt că suntem concetăţeni şi mă gândesc că părinţii ei au cu atât mai multe motive de-a fi mândri de ea.

   Apreciază

    
 4. shiki shiki

  23 octombrie 2013 at 20:08

  comentariul meu a disparut din motive necunoscute asa ca nu mai zic decat ca targul de carte a fost dragut da parca mai sarac decat anul trecut

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   24 octombrie 2013 at 10:43

   Cred că depinde de ceea ce căutai. Probabil că genul meu de lectură a fost mai bine reprezentat, pentru că şi în acest an am cheltuit mult pe cărţi 🙂

   Apreciază

    
 5. Ritiu Maria

  24 octombrie 2013 at 17:24

  Cu putina intarziere, am ajuns sa citesc si eu articolul si sa ma bucur alaturi de tine Roxana pentru modul minunat in care stiti sa aduceti cultura cat mai aproape de oameni si mai ales de tineri, care au o reala nevoie de a fi in contact cu cartea.
  Sunteti toti buni de felicitat pentru ca, fara voi asemenea actiuni, cu asemenea amploare, n-ar fi posibile si aici ma refer atat la modul in care este manageriata intitutia bibliotecii, cat si la voi, „palmasii”, care faceti posibil contactul cu oamenii, ce doresc sa stie cat mai multe despre aparitiile editoriale, despre carti si sa poata sa-i simta aproape si pe cei ce raspndesc cultura prin intermediul talentului muzical. La fel ca si tie si mie imi place Ducu Bertzi, vocea lui calda care iti merge la suflet.
  Pacat ca sunt departe de Deva, altfel m-as fi infiintat si eu sa ma bucur de aceste manifestari anulale, pe care le organizati si gestionati minunat.
  Frumos articol, esti intodeauna pe faza si stii cum sa transmiti cele citite ori vazute in actiunile pe care le organizati, ne-ai facut sa ne simtim si noi parte din publicul prezent la mall.
  Multa sanatate si succes in continuare.

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   26 octombrie 2013 at 23:59

   Nu ştiu tu cu câtă întârziere ai postat, dar de răspuns ţi-am răspuns şi eu cu întârziere 🙂 Îmi pare rău. Am fost ocupată şi n-am vrut să postez doar câteva cuvinte, când tu te-ai străduit să ne feliciţi pe toţi atât de frumos. O să-i comunic managerului nostru, ceea ce mi-ai scris. Este în mare parte meritul lui, pentru că oricât de buni profesional am fi, fără o conducere care să reuşească să pună în mişcare lucrurile, să obţină finanţele necesare, să conducă muncă noastră – nu ar putea să reuşim. Pe de altă parte şi dânsul mereu spune că nu face nimic singur, ci doar alături de noi. Se pare că facem o echipă bună 🙂
   Cât despre concertul lui Ducu Bertzi, a fost nemaipomenit. Noua orchestraţie, acompaniamentul de vioară, a insuflat un nou ritm, o nouă viaţă melodiilor foarte frumoase. Sperăm ca să-l avem şi anul viitor alături de noi. Mi-ar fi plăcut să fii la Deva. Nu-i timpul pierdut – poate vii anul viitor – cu ocazia acestei manifestări 🙂 Mulţumesc pentru comentariu, pentru aprecieri, pentru frumoasele cuvinte adresate nouă, tuturor. Un sfârşit de săptămână frumos şi multă sănătate îţi doresc!

   Apreciază

    

Aştept răspunsul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
%d blogeri au apreciat: