RSS

„Să povestim despre-o carte” – Sondaj de opinie pentru trimestrul al II-lea, 2013

27 mart.

Girl reading

Girl reading / Fată citind de Charles Edward Perugini (1839-1918)
foto credit http://www.liveinternet.ru/users/2991253/post135913273/

Acest post este, într-un fel, continuarea articolului precedent. Dacă în articolul anterior votam cărţile pentru luna aprilie, acum,  aşa cum ne-am propus, e rândul cărţilor care au mai multe volume şi pe care să le discutăm la sfârşitul trimestrului al doilea, 2013. Asta înseamnă că vom avea timp, până la final de lună iunie, să citim ceea ce alegem acum. Mai mult decât atât, în luna în care discutăm cărţile pe trimestru, nu vom avea alte propuneri pentru lectură. Asta înseamnă că în aprilie vom hotârî ce vom citi în mai, dar pe iunie nu vom avea decât ceea ce va decide acest sondaj. La final de iunie vom propune, ca şi acum, cărţile pentru luna următoare, adică iulie şi cele pentru trimestrul următor. Deocamdată propunerile de lectură, cu o mică excepţie (Mizerabilii de Victor Hugo), sunt ale mele. Pe măsură ce  veţi hotărî altfel, aceste propuneri se pot schimba, îmbunătăţi. Ce doresc eu să vă rog să aveţi în vedere: ca toată lunea să aibă acces la lecturile respective, precum am scris şi în articolul precedent. Nu exclud literatura nou apărută, dar aplicăm aceleaşi reguli – am dovedit-o chiar acum, propunând Jocurile foamei a autoarei Suzanne Collins.

Sondajul de mai jos conţine mai multe titluri. Si acum, ca şi în postarea anterioară, puteţi să alegeţi maxim 2 titluri pe care le preferaţi. Votaţi şi vom povesti despre una din aceste cărţi la sfârşitul lunii iunie. Timpul de vot este până pe 2 aprilie. N-am vrut să spun 1 aprilie ca să nu credeţi că glumesc 🙂

Aştept cu nerăbdare votul şi comentariile voastre. Dacă aveţi orice sugestii pentru ca să îmbunătăţim votul, propunerile de lectură, ori timpul de lectură, acestea vor fi bine primite şi se va ţine seama de ele în lunile care vor veni.sondaje-online-2

 

Etichete: , , , , , , ,

32 de răspunsuri la „„Să povestim despre-o carte” – Sondaj de opinie pentru trimestrul al II-lea, 2013

 1. Radu

  27 martie 2013 at 11:30

  Am votat Jocurile Foamei pentru ca e singura care nu am citit-o !

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   27 martie 2013 at 15:43

   Nici eu şi am cumpărat-o la Salonul Editurilor Hunedorene. Între timp au intervenit alte cărţi pe care a trebuit să le împrumut iar asta a rămas, că oricum era la îndemână 🙂 Sper că ai votat şi cartea pe luna aprilie în postarea anterioară 🙂

   Apreciază

    
 2. carti online ieftine

  27 martie 2013 at 15:10

  Sagan Balaurii raiului?

  Apreciază

   
 3. carte crestina

  27 martie 2013 at 16:53

  Mizerabilii cred ca e foarte interesanta, nu am „cochetat” inca…

  Apreciază

   
 4. Andreotti

  27 martie 2013 at 17:32

  Votat, Roxana cu mare drag!!! 😉 Să vedem ce voturi finale se vor revărsa din urnă:)

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   27 martie 2013 at 18:02

   Mulţumesc de vot! De curioasă sunt şi eu extrem de curioasă. Mi-ar place să citesc ceva nou, dar la fel de mult îmi plac şi „reluările”, dacă vorbim de-o carte bună.

   Apreciază

    
   • Andreotti

    27 martie 2013 at 18:04

    Și eu sunt la fel! Dar oricum, am votat titluri noi pentru mine. Nu neapărat pentru că nu agreeaz „reluările”, ci pentru că sunt atâtea cărți pe care nu le-am citit!!!!

    Apreciază

     
   • bibliodevafiliala3

    27 martie 2013 at 18:11

    Eu acum, de când scriu blogul, am fost nevoită să „reiau” cărţile despre care am scris. După ani de zile, chiar şi cea mai bună carte păleşte şi dacă vrei să povesteşti atractiv şi interesant nu o poţi face dacă nu ţi-e limpede în minte şi suflet. Din fericire, cărţile despre care scriu, merită a fi nu doar citite, dar şi recitite, cu acelaşi drag.

    Apreciază

     
 5. Ritiu Maria

  27 martie 2013 at 21:06

  Sunt prezenta la vot, pentru trim.II, am ales Mizerabilii si Dinastia Sunderland Beauclair, dar cum este democratie, voi tine seama de opinia majoritatii.
  Lectura oricarei carti, chiar recitita, iti aduce in suflet o mare bucurie, iar rezultatul „final” este acela ca, ai putut sa te transpui in „pielea” eroilor acelei carti si ulterior vei fi in stare sa retii mesajul pe care aceea carte ti-l transmite si asa devii mai „bogat” sufleteste.
  Un gand bun si multa sanatate.

  Apreciază

   
 6. beausergent

  28 martie 2013 at 08:55

  De mult mi-am propus sa citesc „Pe Donul liniştit” dar nu cred că m-aş putea încadra în termen cu cititul. (nu ştiu… poate.).

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   28 martie 2013 at 09:37

   Este cam tot atâta timp cât ai pentru un singur volum 🙂 Dar ştiu ce spui. Eu de asta nu m-am apucat de Jocurile Foamei încă. O să vedem ce iese şi în funcţie de asta va trebui să-mi fac timp să citesc sau să recitesc 🙂

   Apreciază

    
   • beausergent

    28 martie 2013 at 11:17

    in aceasta perioada profit de revenirea salariului da la o treime din cat a fost in 2008 la două treimi si pot sa imi mai cumpar ultimele aparitii de carte. incerc sa fiu „la zi” cu lecturile, mai ales cu cele, să zicem, cotate in topurile de specialitate (ciesc acum „Vietile paralele” de Florina Ilis). aşa că lista mea de lecturi era axata pe aparitiile editoriale româneşti din 2012 (ar fi urmat Toate bufniţele de Filip Florian si Roşu, roşu, catifea de Veronica D. Niculescu). in ultimul an „m-am luptat” cu ameninţătorele rafturi cu cărţi cumpărate cu ani în urmă şi necitite, plus ce-am mai poftit de prin anticariate, plus lecturile juniorului mare (din tema de a nu ma trezi cu el seara pe la ora noua sa-mi spună că are pe mâine de rezumat „Mizerabilii”, de exemplu, si că mă roagă să-l ajut, am preferat să fiu cu un pas înainte). dar nu pot să-mi refuz plăcerea de a participa la acest club de lectură, aşa că voi încerca să „gust” din toate 🙂 .

    Apreciază

     
 7. mixy

  28 martie 2013 at 15:41

  Votat 🙂
  Sper din suflet să ne găsești și un link de format electronic al cărții pe care o va vota majoritatea.

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   28 martie 2013 at 15:52

   Sper din suflet să găsesc. De asta, de acum încolo nu voi mai trece în sondaj cărţile pe care chiar şi eu le găsesc cu greu, ţinând cont că sunt bibliotecar.

   Apreciază

    
 8. Sorin-Lucian Berbecar

  28 martie 2013 at 19:46

  Am votat `Jocurile Foamei` si `Dinastia Sunderland-Beauclaire`. Jocurile Foamei le-am citit și mi-s oarecum proaspete, iar cu cealaltă m-ai tot ademenit cu ea, poate cu ocazia asta reușesc să o citesc. Dacă nu mi-o achiziționez, cel puțin știu că în aprilie se redeschide Biblioteca Jud BN (că de o juma de an ii închisă) și o pot împrumuta.
  Vom afla mai multe la finalul sondajului.

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   28 martie 2013 at 19:50

   Mersi de vot! Să vedem ce-o ieşi. Precum spuneam – orice iese, mie îmi convine. Dinastia Sunderland-Beauclair am citit-o pe când eram foarte tânără, pe vremea când trăiam în socialism. Cred că acum o să văd cu totul altfel, atât din cauza vârstei, dar mai ales datorită faptului că înţeleg mai bine economia capitalistă şi am văzut multe alte exemple de oameni răzbătători care şi-au creat averi fabuloase. Jocurile Foamei – mi-aş dori din suflet să le pot citi odată, precum ţi-am scris – deja „se uită urât la mine” de când le tot amân 🙂

   Apreciază

    
 9. shiki shiki

  3 aprilie 2013 at 21:50

  nu stiu daca le gasesti online in romana dar in engleza sunt , ca dovada ca sunt aproape la jumatea voulmului doi si stii cand m-am apucat ,aseara dupa ce am vorbit cu tine :D. asa ca nu stiu ce sa zic cu trimestrul , poate Rocambole data viitoare ca are mai multe volume:P (glumesc , nu cumva sa le pui , oricum nu cred ca se gasesc). n-am facut propuneri pentru serii ca eu m-am putut gandi doar la SF-uri si am crezut ca lumea n-o sa vrea sa citeasca din astea

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   3 aprilie 2013 at 22:20

   În general lumea surprinde 🙂 Rocambole sigur nu voi propune şi nici Jalna :)) Au atâtea volume şi parţi şi serii câ nu mai ştii ce volum în urmă căruia vine. Cred, însă, că biblioteca le are pe toate. Următorul trimestru va fi propus doar undeva prin iunie, aşa că ai timp să te gândeşti la propuneri până atunci.

   Apreciază

    
 10. shiki shiki

  3 aprilie 2013 at 23:37

  am uitat de jalna , la un moment dat cred ca am citit o gramada de volume, o colega de liceu care a trait in Tunisia in copilarie avea o groaza de ele in franceza . si acu imi aduc aminte de strabunica aia ingrozitoare 😛

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   3 aprilie 2013 at 23:45

   Eu nu le-am citit decât pe primele. N-am avut răbdare. În bibliotecă au apărut în acelaşi timp cu Rocambole – chiar mă gândeam că un cititor mai lent poate citi o jumate de ani, sau chiar tot anul doar aceste două titluri (cu extrem de multe volume).

   Apreciază

    
 11. shiki shiki

  5 aprilie 2013 at 16:10

  c’est fini! 😀 sper sa mai tin minte impresiile pana in iunie .acu ma pun pe pendulat, am crezut ca trebuie sa intorc toata biblioteca sa-l gasesc dar l-am lasat ” la suprafata”

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   5 aprilie 2013 at 21:26

   Notează-ţi ceva despre cartea pe care ai terminat-o. Eu de obicei nu ţin minte, dacă nu scriu. Va fi mai greu cu Pendulul decât cu Jocurile foamei. Am început şi eu s-o citesc, la Pendulul lui Foucault mă refer. Chiar mă gândeam că ar fi intrat foarte bine, ca timp de lectură pentru trimestru. Eu am văzut doar ultima ediţie, care este într-un singur volum mai gros, dar prima ediţie era în 2 volume. Acum este vina mea, exclusiv, pentru că nu m-am documentat. Sper să reuşim să citim cu toţii cartea la timp 🙂 Eu aş vrea să mă ţin de cuvânt, sper să pot.

   Apreciază

    
 12. shiki shiki

  5 aprilie 2013 at 22:34

  poate ar trebui sa le inversam :P. nu mi-e frica ca n-o sa-l termin ca si pe ala l-am citit hap hap . dupa ce intri un pic in actiune te prinde. dar acum pot sa caut toate chestiile si referintele pe care nu le stiam pe net :D.o sa caut sa vad daca il gasesc online , vad ca citesc mai usor asa , hmm , sunt cu capu’

  Apreciază

   
  • bibliodevafiliala3

   6 aprilie 2013 at 00:34

   Eu citesc greu pe net. Mă deranjează poziţia, ochii … Dar ai dreptate cu referinţele de pe internet. Aş putea, la fiecare pagină să mă documentez câteva ore. Este o carte care te prinde, dar care este una asupra căreia să revii. Nu cred că prinzi toate aspectele din prima lectură.

   Apreciază

    
 13. Sonia

  6 aprilie 2013 at 23:11

  Mi-ar plăcea să aflu păreri despre Jocurile foamei. Eu am citit doar primul volum. Am scris aici: http://blogdeiarna.wordpress.com/2012/12/30/jocurile-foamei/. Dacă am înțeles bine, și discuția va avea loc la sfârșitul trimestrului doi, atunci este timp să primesc celelalte două volume și să le citesc. Este o carte fascinantă, se citește ușor și te ține cu sufletul la gură.

  Apreciază

   
 14. bibliodevafiliala3

  6 aprilie 2013 at 23:27

  Mi-ar plăcea să te avem „la bord”. Am ales să fie doar la final de iunie tocmai pentru că are mai multe volume. Cred că la fel ar fi trebuit să facem şi cu Pendulul lui Foucault care este lectura lunii următoare. Spre deosebire de Jocurile Foamei, care este doar amplă ca dimensiuni, Pendulul este densă în informaţii, fiecare trimitere răpind timp dacă vrei să te apropii de adevăr. Mi se par interesante amândouă. Te aştept la dezbaterea din iunie. Şi bineînţeles că voi face trimitere către recenzia ta la primul volum. Dacă ulterior scrii, în afara comentariilor pe acest blog şi recenzii pentru celelalte volume – voi face trimiteri şi pentru acelea. Eu voi posta articolul – sper la final de iunie, aşa că dacă scrii anterior articolului meu – poţi să-mi dai link-urile tot la această postare.

  Apreciază

   

Aştept răspunsul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
%d blogeri au apreciat: