RSS

Top articole şi comentatori, statistica blogului bibliodevafiliala3 – 2012

03 ian.

2012-Social-Media-Blog-Year-in-ReviewA venit şi 2013 cu mult zgomot şi a fost primit cu braţele deschise şi cu speranţă în suflete. Dacă stau să meditez asupra anului trecut şi strict cu referire la blog şi la activitatea mea la bibliotecă, cred că au fost reuşite de care m-am bucurat, dar au fost, de asemenea, şi articole, prezentări care puteau ieşi mai bine. La Filiala 3, de care m-am despărţit în decembrie, m-am bucurat de acţiunile realizate împreună cu copiii, de felul lor simpatic de a pune problema. De ei o să-mi fie foarte dor, deşi m-am reîntors să fac o muncă care îmi place foarte mult – prelucrarea de carte. Voi scrie, însă, în continuare blogul şi pagina de facebook a Filialei 3 şi probabil voi participa la unele activităţi pe care vi le voi prezenta în continuare. Blogul a fost pentru mine o descoperire, să scriu a devenit o plăcere şi o responsabilitate. Mi-au plăcut comentariile pe care le-aţi făcut pe marginea articolelor şi mi-ar face plăcere să vă pot premia pe toţi pentru aportul pe care l-aţi avut, fiecare din voi, la îmbunătăţirea celor scrise. În plus, feed-back-ul pe care l-am avut în acest fel mi-a dat dat imboldul să continui, să încerc să scriu cât mai bine pentru ca să vă facă plăcere.

Într-un top al comentariilor voastre pe acest blog, realizat de WordPress, pe primele cinci locuri – ca număr de intervenţii sunt: 1. LaFeeBlanche ; 2. Riţiu Maria ; 3. Geanina Pruteanu ; 4. Mixy şi 5. Andrea Toma. Dintre aceste cinci persoane, patru sunt bloggeri. Le mulţumesc mulţumesc mult şi vă recomand blogurile lor. Fiecare fiind deosebit şi valoros.

LaFeeBlanche scrie poveşti şi povestiri minunate. Proza ei este atractivă şi din fiecare rând se vede că scrie din suflet, cu talent şi multă imaginaţie.

Geanina Pruteanu are un blog extrem de interesant şi care ar trebui urmărit de multă lume – Cronicile unui psihoterapeut. Un blog care m-a ajutat să-mi răspund la nişte întrebări, să regăsesc răspunsuri pierdute şi să înţeleg anumite reacţii.

Mixy îmi aduce instant zâmbetul pe buze prin felul deosebit de amuzant în care povesteşte despre celebra ei familie Mixy, Mixu, Mama, Tata, Mamaie şi Cea mică. Un talent pe care, i-am spus-o şi ei, îl pot compara cu cel al lui Vlad Muşatescu, creatorul personajului Artur Conan Doi şi al romanelor comic-poliţiste De-a puia gaia, De-a baba oarba, De-a v-aţi ascunselea şi De-a bâza. O să vă placă şi vouă Mixy, sunt convisă. Dacă ar fi să recomand un articol cu care să începeţi, poate ar fi La parastas. 

Andreea Toma scrie în cuvinte frumoase trăirile pe care le-a avut citind diferite cărţi, recenzându-le şi recomandându-le. Pe blogul ei am ajuns căutând recenzii la romanele lui Zaharia Stancu şi de atunci am citit-o cu mare plăcere.

Dintre articolele pe care le-am scris de-a lungul anului trecut sunt câteva care mi s-au părut mai bune sau interesante, altele care mi-au fost mai aproape de suflet. Totuşi am rămas surprinsă să constat că cele mai citite articole nu au fost neapărat şi cele la care am muncit foarte mult. În topul primelor cinci articole:

1. Proverbe, maxime şi cugetări celebre

2. Spitalul municipal

3. Mara de Ioan Slavici – o carte, un film o acţiune a bibliotecii

4. Mândrie şi prejudecată – o poveste de citit, filme de văzut

5. Jules Verne câteva titluri, câteva sugestii de lectură

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2012 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

4,329 films were submitted to the 2012 Cannes Film Festival. This blog had 32,000 views in 2012. If each view were a film, this blog would power 7 Film Festivals

Click aici pentru a vedea raportul complet.

 
32 comentarii

Scris de pe 3 ianuarie 2013 în Povestiri, Ştiri

 

Etichete: , , , ,

32 de răspunsuri la „Top articole şi comentatori, statistica blogului bibliodevafiliala3 – 2012

  1. cosmisian

    3 ianuarie 2013 at 22:52

    Sunt la Deva! Maine as putea veni pe acolo…
    As dori cateva detalii, va rog 🙂

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      3 ianuarie 2013 at 23:05

      La Biblioteca Judeţeană Ovid Densusianu Hunedoara din Deva – adresa este str. 1 Decembrie nr. 26 – chiar lângă Prefectură. Telefonul de acolo este 0254 216 457 – eu lucrez acum la Catalogarea colecţiilor. Dacă ajungi prin preajmă sună la telefon şi întreabă de Roxana Bortoş. Mâine lucrez doar până la 13.30, dar pot rămâne peste program dacă nu ajungi în timp. Mi-ar face plăcere să ne întâlnim.

      Apreciază

       
  2. Roberts

    4 ianuarie 2013 at 08:14

    politicoasa si plina de bun-simt ca de obicei!!! bafta, spor la scris si citit si multa, multa sanatate si bucurie in suflet in 2013!:)

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      4 ianuarie 2013 at 08:20

      🙂 Well, să spunem că mama ar fi mândră de mine 🙂 Mulţumesc mult pentru urări! Toate cele bune şi ţie, sănătate, mulţumire, împlinire şi bucurii alături de cei dragi. La mulţi ani!

      Apreciază

       
  3. Geanina

    4 ianuarie 2013 at 12:02

    Felicitari Roxana, munca ta a meritat pentru ca se pare ca si rezultatele au aparut pe masura muncii tale. Am constatat cu surpindere si cu incantare ca ma aflu in topul preferintelor tale si nu pot sa nu iti marturisesc ca ma simt cel putin flatata.
    Din ce ai scris aici, imi dau seama ca ai luat-o pe alt drum profesional si nu pot decat sa iti urez succes si sa ai multe realizari in noul proiect pe care il desfasori. Stiu bine ce inseamna sa iei decizia de a fi si mai aproape de ceea ce te pasioneaza si apoi sa faci performanta la acest nivel. Daca as fi facut un top al blogurilor preferate, cu siguranta si al tau s-ar fi aflat in top deoarece am remarcat demult placerea lucrului bine facut si pasiunea pe care o pui in scris. Ma bucur din suflet ca am putut sa te urmaresc si sa aflu uneori lucruri pe care nu le-as fi aflat decat daca as fi cautat in mod expres despre ele. Dar pentru ca am apasat butonul Fallow, a fost mult mai usor.
    La multi ani! Si un 2013 plin de realizari pe care ti le doresti!

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      4 ianuarie 2013 at 17:52

      Mulţumesc pentru comentariu şi urări! Mă simt într-adevăr răsplătită pentru munca depusă. Despre blogul tău – este purul adevăr – mi-ar place ca tot mai multă lume să te citească, să recunoască unele probleme, să accepte anumite adevăruri şi poate aşa ar fi toţi mai împăcaţi cu sine şi ar putea oferi mai mult celorlalţi. Pe plan profesional am fost „împrumutată” Filialei nr. 3, după ce una din colege s-a pensionat acum 2 ani. Lucram în două locuri, schimbându-mi locul la fiecare lună. A fost interesant pentru că am făcut lucruri total diferite în cele două locuri de muncă. A fost o provocare pentru mine să revin la munca directă cu publicul şi mi-am dat seama că, deşi la început m-am panicat iniţial că marea majoritate a utilizatorilor erau tineri şi copii de la liceul unde se afla filiala, tocmai acest fapt mi-a deschis orizontul şi a trebuit să mă perfecţionez, să învăţ mai multe pentru a fi în stare să-i ajut. Aşa am ajuns să scriu şi acest blog. Deci, cu toată oboseala de-a lucra în două locuri, sunt convinsă că a fost o mare oportunitate pentru mine. În plus m-am ataşat de copiii de acolo. Asta este ceea ce-mi va lipsi. Pe de altă parte, acum o să am mai mult timp dedicat cărţilor, poate mai mult timp pentru blog. Sper să fie un an bun acest an cu 13 în coadă 🙂 cu multe realizări, aşa cum spuneai. Te aştept în continuare aici pe blog. Poate vom face şi un cerc de lectură, se pare că sunt amatori. Scriu cât de curând un articol pe acest subiect să văd cam câţi doritori ar fi cu adevărat. La mulţi ani şi toate cele bune şi ţie în acest an!

      Apreciază

       
  4. Sorin-Lucian Berbecar

    4 ianuarie 2013 at 12:10

    Felicitări pentru activitatea pe care ai desfășurat-o în 2012, ne-ai făcut tuturor viața mai plăcută, mai plină și mai fericită.
    Îți doresc multă inspirație și putere să scrii ca să ne încânți, și noi să avem unde să ne lăsăm părerile.

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      4 ianuarie 2013 at 17:34

      Mulţumesc frumos pentru laude. Mă bucur că îţi place aici la mine. Mă gândesc să începem un Cerc literar. Am scris despre asta în Despre blog. Ieri a venit Arteşiştiinţelevieţii cu propunerea de a stabili o carte pe lună pe care s-o citim şi apoi s-o dezbatem aici pe blog. Poate vor fi mai mulţi amatori. Eu m-am gândit că voi scrie un articol să văd câtă lume ar fi de acord. Pe urmă am putea încinge dezbaterile virtuale aici, pe blog. Dacă asta se va întâmpla sau nu – eu oricum o să-ţi aştept viitoarele comentarii, care îmi fac întotdeauna plăcere.

      Apreciază

       
      • Sorin-Lucian Berbecar

        5 ianuarie 2013 at 11:51

        Abia aștept articolul cu detaliile. Dar în principiu sunt de acord. o carte pe lună nu-i ceva atât de greu de îndeplinit.
        Vorbim mai multe la articol.

        Apreciază

         
      • bibliodevafiliala3

        5 ianuarie 2013 at 13:07

        Bine, voi ţine cont că sunt deja doi interesaţi 🙂 Vorbim despre asta cât de curând.

        Apreciază

         
  5. mixy

    4 ianuarie 2013 at 16:22

    m-am fâstâcit într-un hal !…
    La multe articole, Roxana, să pot să stau şi-n topul anului ce vine ! 🙂
    Mult succes !

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      4 ianuarie 2013 at 17:20

      Eu sper să-mi fac treaba – tu fă-ţi-o pe-a ta şi ajungi mai mult ca sigur în top 🙂 Până atunci sper ca familia voastră să aibă parte de întâmplări amuzante despre care să scrii ca la final de an să postez primele mele trei favorite 🙂

      Apreciază

       
  6. Kadia

    4 ianuarie 2013 at 18:21

    Felicitari si un An Nou mai bun, mai plin si cu multi cititori 😉

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      4 ianuarie 2013 at 19:40

      Mulţumesc mult, Kadia! Să fie precum zici. Sper să meargă măcar la fel de bine, deşi întotdeauna este loc de mai bine 🙂 Mulţumesc de vizită, de comentariu şi te aştept cu plăcere pe viitor 🙂 Mi-ar place să reuşim să formăm un cerc de lectură … O să încerc să fiu cât mai coerentă într-un articol cât de curând. Toate cele bune!

      Apreciază

       
  7. vienela

    4 ianuarie 2013 at 19:04

    Am ajuns cam tarziu la tine, dar anul acesta voi incerca sa urc pe podiumul destinat comentatorilor. 😉
    Bafta, Roxana!

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      4 ianuarie 2013 at 19:37

      Sper să fie un concurs între voi în aşa fel încât blogul şi informaţia să câştige. Mulţumesc mult, Vienela! Toate cele bune şi ţie. Promit să fiu şi eu mai activă pe blogul tău 🙂 aşa ca dacă nu putem face schimb de joburi să facem un schimb corect de comentarii 🙂 La mulţi ani!

      Apreciază

       
  8. andreea toma

    5 ianuarie 2013 at 00:53

    Uau, nu mă aşteptam să mă număr printre nominalizaţi, mulţumesc pentru plăcuta surpriză şi pentru apreciere!:) Mi-aş fi dorit să fiu mai activă, mă bucur că am descoperit acest blog, îmi şi place, îmi este şi util. Să ştii că mi s-a întâmplat de multe ori ca articole în care am pus mai mult suflet să nu fie atât de populare ca altele. Dar nu-i nimic. Succes în noul an, multă inspiraţie şi poftă de scris şi de citit!
    P.S. Am cam rămas în urmă cu recenziile, ştiu, dar prefer să scriu când simt decât să o fac din datorie, încercând să ţin pasul cu cărţile citite. Totuşi, îmi pare rău pentru că îmi place să-mi scriu impresiile la cald, nu doar pentru cititorii blogului, ci şi pentru mine.

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      5 ianuarie 2013 at 13:06

      Eu apreciez extrem de mult pe toţi cei care mă comentează. Sper ca şi la anul să rămâi în acest top ca număr de comentarii. WordPress a făcut calculele pentru mine şi a extras pe primii cinci cei mai prezenţi comentatori pe blog. Poate că la anul va trebui să acord şi un premiu pentru cele mai de substanţă comentarii, deşi asta ar fi extrem de greu pentru că toţi cei care au comentat au făcut o treabă extrem de bună, comentând la obiect. Ştiu ce spui despre recenziile cu care rămâi în urmă. La fel prefer şi eu să scriu imediat ce am terminat ce citit pentru că toate sunt mai proaspete în minte. Dar, pe de altă parte, trebuie să le scrii când ai inspiraţie, când ceea ce vrei să faci nu devine o obligaţie, o corvoadă. Eu n-am postat în luna decembrie nici un articol, deşi au fost multe persoane comemorate sau aniversate pe care le-am citit cu plăcere. N-am avut timpul fizic necesar şi am fost extrem de obosită. Am făcut un inventar care m-a scos puţin de pe linie. Regret luna decembrie, dar, pe de altă parte, nu am vrut să scriu ceva superficial. Nu mi-ar fi plăcut în primul rând mie, aşa că nu cred că ar fi plăcut altora. Sper să reuşesc să mă adun, să intru în normal. Vreau să încercăm să punem în practică o idee mai veche – un club de lectură. Am scris şi la alţii în comentariile pe acest post. Unii sunt de acord. Voi scrie, cât de curând un articol la care sper să răspunzi. Îţi doresc din suflet un an bun, plin de inspiraţie, cu cărţi bune şi cu recompense pe măsura strădaniei. La mulţi ani, multă sănătate şi mult noroc!

      Apreciază

       
      • andreea toma

        5 ianuarie 2013 at 16:09

        Aştept detalii cu mult interes. În măsura posibilităţilor de timp, susţin ideea.

        Apreciază

         
  9. Ritiu Maria

    5 ianuarie 2013 at 18:46

    Asta da surpriza, sa ma aflu printre nominalizati, cu privire la comentariile facute de mine la articolele tale. Am citit ca mi-au placut articolele si ce am comentat a fost din suflet. Ai facut in anul trecut o treaba pe cinste si cred ca se vede din comentariile de mai sus ca, parerile mele coincid cu cele ale celorlalti.
    Munca facuta cu pasiune transmite acel fior pe care-l simti atunci cand „intri” in intimitatea creatorului, a persoanei care iti face un mare serviciu, indrumandu-te sa-ti folosesti timpul cat mai bine pentru a te putea forma ca om. Cand zic pentru a te putea forma ca om, nu ma refer doar la tinerii invatacei ci, la toti oamenii care sunt dispusi ca, zilnic, sa mai invete cate ceva nou, ori sa-si aminteasca, cu placere, de ceva ce au uitat de mult.
    Sa fii sanatoasa, sa fii creativa si sa ne mai bucuri cu articolele tale, pentru ca ceea ce faci, este de calitate.
    La multi ani si o sa ma staraduiesc sa tin pasul cu cei tineri care te comenteaza, comentand fiecare articol pe care l-am citit, asa cum am facut si in anul ce a trecut.

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      5 ianuarie 2013 at 19:02

      Un comentariu foarte bun, scris din suflet! Mulţumesc mult pentru aprecieri, tu ştii cât de importante sunt pentru mine. Sper să mă citeşti şi să comentezi în continuare ceea ce scriu pentru a te putea nominaliza şi anul care vine în acest top al comentatorilor pe blogul meu. Sper să pot să fac faţă, am în vedere proiecte noi. O să vedem cât de bine voi reuşi să le pun în practică. Un an nou cu multă sănătate, mult noroc şi bucurie alături de toţi cei dragi din familie. Cu mult drag,

      Apreciază

       
  10. Angela

    8 ianuarie 2013 at 22:31

    ma bucur ca te-am cunoscut, ma bucur de reusitele tale, ma bucura articolele tale! multa bafta, draga Roxana !

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      8 ianuarie 2013 at 22:59

      Mulţumesc şi pentru mine este o la fel de mare plăcere şi bucurie să te citesc şi sper să reuşim să ne şi întâlnim vreodată. Îţi urez şi eu, din suflet, noroc mult şi multă inspiraţie să ne poţi bucura cu articolele tale. Vizionări de filme bune şi eventul lecturi de cărţi la fel de bune.

      Apreciază

       
  11. Rolling Ideas

    9 ianuarie 2013 at 23:50

    2013 să bată toate topurile!

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      10 ianuarie 2013 at 00:29

      Mulţumesc frumos! La fel îţi doresc 🙂 Să ne citim sănătoase în acest an, să sperăm că toate proiectele pe care mă gândesc să le fac o să fie şi pe placul tău, al vostru. Personal îţi doresc multă sănătate, fericire, bucurie şi să-ţi meargă din plin. Să ai parte de momente frumoase alături de cei dragi şi multă inspiraţie la scris. Să citeşti cărţi bune, să vizionezi filme la fel de bune. În rezumat : Să ai un an bun 🙂

      Apreciază

       
  12. Antoaneta MOGA

    16 ianuarie 2013 at 22:01

    draga Roxana,

    am citit cu reala placere articolele postate de tine pe blog ! intotdeauna subiecte interesante privind literatura, domeniu care ma pasioneaza si pe mine! daca nu te superi, am o mica intrebare: ce inseamna prelucrare de carte (domeniul in care lucrezi acum) ?!

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      17 ianuarie 2013 at 00:39

      După achiziţia cărţilor de la edituri, persoane particulare, carte ajunge la bibliotecă. Aici, după ce se face recepţia lor, li se dau numere de inventar (tot la biroul de achiziţii) şi pe urmă sunt frunzărite de noi, bibliotecarii de la catalogare, care le introducem în baza de date (Datele de pe pagina de titlul, dar nu numai) … poţi să vezi cum arată o carte descrisă intrând pe oricare din lucrările despre care am vorbit şi sunt deţinute de bibliotecă. Pe lângă ceea ce scrie pe carte, noi recenzâm conţinutul, stabilind clasificările – cifre care pot fi citite oricând în cuvinte (documentele în bibliotecă sunt aşezate pe raft în ordinea cotei, care la noi are la bază Clasificiarea Zecimală Universală şi semnul de autor – adică Cutterizarea) Semnul de autor – invenţia lui Cutter – a fost pentru a da o ordine alfabetică a autorilor în cadrul aşezării sistematice (pe domenii). În clasificarea Zecimală toate domeniile ştiinţei sunt împărţite în 10 clase – care se numerotează de la 0-9. Spre exemplu 8 înseamnă în cuvinte clasa generală de limbă şi literatura, dar aprofundând clasificarea 811 înseamnă gramatica, 821 înseamnă literatura. Acestea la rândul lor se pot continua, aprofundând clasificarea – aşa avem 821.135.1 (literatura română) 811.135.1 (gramatica română). Fiecare limbă are numărul ei … 111 este engleză deci 811.111 – gramatica engleză… etc. Sunt două mari tomuri care conţin toate clasificările la care s-au gândit oamenii pe moment. În afara de clasificări se trec şi vedetele de subiect, de data asta în cuvinte, pentru ca să înţeleagă toată lumea, nu doar speciliştii, acestea fiind pe scurt subiectele atinse în carte, personajele despre care este vorba. Ai, dacă vrei exemplul aici. Tot noi facem şi paginile de autor şi am să-ţi dau exemplu aici, sau aici. După ce cărţile sunt înregistrate în baza de date, se scot registrele de inventar (la altă birou), procesele verbale pentru secţiile unde vor merge cărţile. Acolo au altă treabă cu ele colegii de acolo.

      Apreciază

       

Aştept răspunsul tău!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.