RSS

Citindu-i pe alţii – recomandările de lectură ale altor bloguri

13 aug.

Am citit ce i-a determinat pe alţii să se apuce de scris, ba chiar am scris şi eu cum am început să scriu acest blog. Motivele noastre pot fi diferite, dar faptul că ne place să scriem, să transmitem informaţii sau pur şi simplu să comunicăm altora gândurile noastre este un factor comun. Tocmai când am scris, într-unul din comentariile mele, că în ziua de azi oamenii citesc mai puţin, iar bibliotecile au pierdut din cititori, poate, din cauza factorilor multipli, cum ar fi televiziunea, internetul, munca susţinută sau toate acestea cumulate, am descoperit că sunt tineri de toate vârstele, care nu doar citesc, dar şi scriu foarte bine. Sunt extrem de mândră de ei şi mă bucur că, pe lângă faptul că citesc îşi doresc să împărtăşească plăcerea lecturii cu ceilalţi, sfătuindu-i, recomandându-le ce să citească, ce filme să privească, oferindu-le sfatul necesar al unui cunoscător, sau pur şi simplu al unui iubitor de lectură sau cinema.

Ce facem noi când citim? Recreem în minte lumea descrisă de un scriitor. Imaginaţia noastră aduce la viaţă povestea scrisă, care altminteri ar sta închisă între coperţile unei cărţi. Cam asta face şi regizorul, doar atât că el are mijloacele necesare să pună pe ecran povestea, aşa cum o vede el, cum o înţelege. Un regizor bun poate să arunce lumină asupra evenimentelor principale, poate să le ceară actorilor să joace într-un anumit fel o scenă. Iar filmul poate, prin toate aceste lumini, direcţii regizorale să capete forma care să aducă succesul, la fel de bine cum poate fi un insucces răsunător. Când, însă, citim o carte, dacă aceasta ne place, în mintea noastră succesul este întotdeauna garantat. Nu toţi putem însă, să transmitem ceea ce ne-a plăcut. Aşa cum nici un regizor poate nu reuşeşte să o facă. Nu este suficient să spui – asta este o carte bună – ţi-o recomand. Poţi face asta cu cei foarte apropiaţi şi care îţi cunosc gusturile. Eu zic că sunt printre noi adevăraţi critici literari care simt pulsul unei cărţi, care ştiu să apese acele „butoane” necesare pentru a ne convinge să citim o carte. Eu am găsit pe diferite bloguri asemenea deosebiţi şi talentaţi tineri, sau mai puţin tineri, care au scris atât de frumos despre cărţile citite, încât m-au convins şi pe mine să le citesc pe acelea pe care nu le-am citit şi eventual să-mi aduc cu plăcere aminte de celelalte pe care deja le citisem. De ce este importantă o recenzie bună, una care să te îndemne la lectură – poate pentru că, aşa cum am citit pe un afiş, „Toţi suntem cititori, doar n-am găsit încă cartea potrivită”.  Citiţi, ce vă face plăcere, având la alegere câteva bloguri şi câteva recenzii din fiecare blog.

Vă recomand blogul lui Sayuki, care, potrivit vârstei, are multe recenzii realizate cărţilor fantasy, dar care m-a surprins plăcut pentru recenziile făcute la cărţile clasice cum ar fi Pânza de păjanjen a lui Cella Serghi, Jane Eyre a lui Charlotte Brontë sau poliţiste, tot clasice, cum ar Cadavrul din bibliotecă a lui Agatha Christie.

Un tânăr care scrie bine şi face recenzii extrem de interesante citind fără discriminare toate genurile de cărţi, chiar dacă lui îi plac, îndeosebi, cele fantasy, este Sorin-Lucian Berbecaru al cărui blog, Recenzii beletristice, îl recomand cu căldură. Câteva recomandări extrase din acest blog: Istoria lecturii de Alberto Manguel, Spre far de Virginia Woolf sau ceva fantasy, cum este Urzeala tronurilor a lui George R.R. Martin.

Am găsit un blog scris excepţional şi care, având vechime, are adunate multe recenzii şi recomandări de cărţi bune. Se numeşte simplu Blog de cărţi, iar autoarea lui, Adina Barvinschi, a scris multe recenzii şi pentru revistele de profil, cum ar fi Suspans.ro sau  Nautilus. Vă recomand cu căldură acest blog, unde vă puteţi alege după preferinţă lecturile. Eu vă recomand câteva articole care mi-au plăcut: The Help (de Kathryn Stockett), Bărbatul făcut din bucăţi  (de David Lodge), The Other Boleyn Girl (Philippa Gregory) titlul în română fiind Surorile Boleyn (filmul inspirat după această carte poate fi împrumutat de la biblioteca noastră) iar titlul în maghiară al cărţii, deţinută de fililala noastră, fiind  A másik Boleyn lány.

Un blog foarte bine scris, pe care l-am recomandat mereu pe acest blog, atât pentru calitatea scrierii cât şi pentru cărţile despre care scrie, este şi Fructitza – carte şi film. Din acest blog am extras doar câteva recenzii de carte, vouă rămânându-vă să vedeţi, dacă doriţi restul: Fiul cuvintelor de Iris Murdoch, o autoare nu foarte uşor de descifrat şi mai ales de prins în cuvinte, tocmai de aceea este şi mai lăudabilă recenzia realizată; pentru a urmări povestea continuată de Philippa Gregory – vă recomand să citiţi recenzia făcută cărţii Moştenirea Boleyn; iar pentru final am lăsat recenzia cărţii Aleph a scriitorului Paulo Coelho, un autor al momentului. Mi-a plăcut mult recenzia acestei cărţi, de altfel îmi plac recenziile scrise pe acest blog, şi mi-a rămas ca un lait-motiv pasajul „Aleph nu se poate explica, însă se trăieşte la intensitate maximă!”

Închei aici, pentru moment, incursiunea în lumea blogurilor şi a recenziilor de carte. O să vă mai aduc în atenţie asemenea bloguri, sau altele care prezintă într-un mod excepţional filme. La final v-aş întreba – ce anume v-a determinat să scrieţi, ce vă place să citiţi când intraţi pe net şi ce mi-aţi recomanda să citesc pe viitor?

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

48 de răspunsuri la „Citindu-i pe alţii – recomandările de lectură ale altor bloguri

  1. almanahe

    13 august 2012 at 11:34

    am pus marcaj la post, că sunt ceva excursii de făcut…şi mie îmi place pe îndelete. 🙂
    mulţumim, filialo pentru biletul de intrare!

    Apreciază

     
  2. Jovi

    13 august 2012 at 11:59

    O recomand si eu, la randul meu, pe Adina B., inca are timp sa scrie si sa scrie bine. Eu o urmaresc de la inceputuri si nu a dezamgit niciodata. Si mai sunt cateva bloguri de carti cu vechime, care mai au timp, printre picaturi, sa faca recenzii (cateodata chiar si critica) de calitate…

    Va astept cu alte recomandari 😉

    P.S. Un mic sfat: poate ar trebui sa renuntati la „bold”-ul aplicat fontului (parerea mea) 😉

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      13 august 2012 at 12:14

      Mă bucur că articolul meu are un impact atât de rapid. Mulţumesc de sugestie. Se vede că eu am probleme de vedere şi poate de aceea, cred că dacă eu văd mai bine boldat, toţi o vor face. Mă voi gândi la propunere 🙂 Mulţumesc de comentariu şi pentru faptul că vă pasă. Voi cei de la Filme-cărţi sunteţi pe lista mea de preferinţe şi bineînţeles în blogroll meu. Chiar te citeam ieri cu articolul despre Festivalul „Luna Plină” interesantă acţiune, dar voi comenta la voi pe pagină 🙂

      Apreciază

       
    • bibliodevafiliala3

      13 august 2012 at 14:04

      Am ţinut cont de sugestia ta. Spune-mi cum ţi se pare acum scrisul 🙂

      Apreciază

       
      • Jovi

        13 august 2012 at 14:13

        Personal îmi place, mi se pare mai citibil…
        Dar trebuie să îţi placă şi ţie, şi celorlalţi cititori 😉

        Apreciază

         
      • bibliodevafiliala3

        13 august 2012 at 14:20

        Eu nu sunt chiar un judecător impartial, am două perechi de ochelari 🙂 aşa că pentru mine era bine boldat, asta din cauză că scrisul oferit automat era pe gri închis şi nu foarte vizibil pentru mine. Acum am găsit varianta să aleg scrisul negru, aşa ca să fie şi împac pe toată lumea şi să văd şi eu 🙂

        Apreciază

         
  3. Sorin-Lucian Berbecar

    13 august 2012 at 13:31

    Mersi pentru cuvintele frumoase la adresa mea și a blogului pe care mă străduiesc să îl fac cât mai bun. Mulțumesc pentru sugestia lecturării celorlalte bloguri ( pe al fructitzei îl citesc de ceva vreme)
    Mersi pentru tot!

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      13 august 2012 at 13:51

      Cu mare plăcere 🙂 Aştept însă şi o dezvăluire ca răspuns la întrebările mele postate în josul paginii 🙂 Aşa, ca să nu zici că ai scăpat. De asemenea poate îmi dai şi alte bloguri de profil, să vedem cine ce citeşte şi ce ar trebui să mai citesc şi eu 🙂

      Apreciază

       
      • Sorin-Lucian Berbecar

        14 august 2012 at 15:29

        Și eu care credeam că am scăpat :))

        Ce m-a determinat să scriu? Dorința de a împărtăși mediului online ceea ce mie îmi place cel mai mult, adică să citesc și să scriu despre ceea ce citesc! Am constatat că așa pot să îmi fac mai mulți prieteni interesați de cărți, deoarece în mediul offline nu prea am.

        Ce îmi place să citesc când intru pe net? În primul rând comentariile de pe blogul meu (dacă sunt), apoi noile articole de pe blogurile din blogroll și apoi știrile pe care le primesc pe mail, iar dacă îmi rămâne timp arunc un ochi pe facebook.

        Nu prea am bloguri pe care să ți le recomand, deoarece nu sunt omul care să caut bloguri ci aștept să vină ele la mine (parafrazând o frază celebră). Ba, ar fi unul, un blog superb al unei bibliotecare din Deva, pe care mi se pare că o știi 😉 :)) =))
        Cât despre cărți, îți recomand toate cărțile care au recenzii pozitive pe blogul meu 😉

        Apreciază

         
      • bibliodevafiliala3

        14 august 2012 at 15:47

        Mulţumesc pentru că ai revenit cât şi pentru dezvăluiri 🙂 Adevărul este că după ce te străduieşti să găseşti cuvintele potrivite pentru a recomanda o carte, cele mai plăcut de citit sunt comentariile pe care le găseşti în legătura cu ceea ce ai scris. Feed-back-ul este important şi din cauză că fără el ai impresia că scrii un jurnal, lucru plăcut de altfel, dar nu vezi că serveşte scopului de a atrage spre lectura recomandată, chiar dacă acest lucru se posibil să se întâmple iar oamenii, chiar dacă nu comentează, „bagă la cap” 🙂 şi citesc, totuşi. În rest, cam asta e şi rutina mea, doar atât că eu, fiind foarte curioasă, caut mereu bloguri noi. Este bine să citeşti şi alte bloguri de profil. Eu am găsit, în acest fel, oamenii asemănători care apreciază cartea şi care ştiu să vorbească extrem de frumos despre ea. Dar la fel de important mi se pare să te relaxezi şi să râzi alături de cei care scriu extrem de amuzant cum este Mixy.ro sau Hapi. Mulţumesc frumos pentru recomandări, te citesc şi am o listă luuungă de lecturi la care trebuie să ajung 🙂

        Apreciază

         
  4. adelinailiescu

    13 august 2012 at 14:44

    Eu vorbesc putin si scriu mult( si aiurea, cel mai ades) , altfel nu pot, ma mananca palmele daca nu-mi astern gandul pe foaie. De citit am citit mult, acum din ce mai putin, numai carti de specialitate, am renuntat la clasici si beletristica, nu mai am loc in cap si pentru emotii pure.Dar ii admir pe ghizii de lectura, sunt precum o lanterna intr-o pestera intunecoasa. Cand ajungi la capitolul cu Sandra Brown? ca pe ala poate-l inteleg si eu.( am glumit, zau, nu te supara)

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      13 august 2012 at 15:05

      Asta cu mâncatul de palme o înţeleg prea bine 🙂 Mai aiurea este când aş vrea să scriu despre o carte şi n-am inspiraţia necesară. Cât despre Sandra Brown – nu te mira, probabil o să scriu. Pe vremuri, când lucram la altă filiala am organizat un Club de lectură (de fapt la acesta mă gândeam când m-am referit ca idee în Despre blog). Clubul se numea Noi şi am avut diferite teme de dezbatere, de obicei joia după-masa. Una din temele alese a fost extrem de dezbătută şi s-a intitulat „Pro sau contra Sandra Brown” – care era în mare vogă atunci. Am avut şi o casetă video cu filmul Mătase franţuzească, am adus şi un televizor doar pentru acest eveniment 🙂 A ieşit o întâlnire deosebită care a început pe la 17 şi s-a terminat aproape la ora 22. S-a povestit, s-a combătut şi într-un final s-a ajuns la concluzia că există momente când trebuie să citeşti şi aşa ceva, sunt oameni care preferă aceste cărţi şi este mai bine să citeşti chiar şi aşa ceva decât deloc 🙂 Eu am fost cumva mediatorul celor două tabere. A fost interesant şi mi-ar fi plăcut să rămână înregistrat undeva, aşa, pentru posteritate. Poate acum să se nască un alt club de lectură 🙂 cine ştie 🙂

      Apreciază

       
  5. covorulmeu

    13 august 2012 at 15:19

    Va recomand si http://www.lecturirecenzate.ro/

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      13 august 2012 at 15:24

      Mulţumesc de comentariu. Apreciez blogul doamnei Zina şi îl am trecut în blogroll pentru ca toţi mai tinerii mei cititori să aibă la dispoziţie şi varianta povestită pe scurt a lecturilor suplimentare sau obligatorii. Este un efort apreciabil ce face dânsa. Mulţumesc încă o dată,

      Apreciază

       
  6. adinab

    13 august 2012 at 17:05

    Mulțumesc pentru link-uri și pentru cuvintele frumoase 🙂

    Ca să răspund la întrebările tale:

    – ce m-a determinat să scriu: faptul că mulți prieteni și cunoscuți, știind că citesc tot felul de cărți, mă interogau îndelung și-mi cereau liste și recomandări. Și am fost atât curioasă să văd dacă aș putea să compun ceva coerent pentru un public mai larg cât și dornică să fiu luată la întrebări ceva mai rar.

    – ce îmi place să citesc când intru pe net: citesc zilnic câteva ziare, câteva bloguri despre cărți și câteva bloguri mai generaliste (preferatul e BoingBoing). Cred că și ție ți-ar plăcea un site „de bază” pentru literatura ieșită de sub regimul drepturilor de autor pe care îl consult destul de des – Wikisource (cu versiuni în multe limbi, inclusiv româna și maghiara). După părerea mea e mult mai simplu de folosit decât altele și îți dă acces mai ușor la un număr de date biografice și bibliografice pe care uneori nici nu știai că vrei să le citești.

    – ce ți-aș recomanda să citești pe viitor: „Cazul Jane Eyre” și orice altceva mai găsești de Jasper Fforde, „Harta timpului” de Félix J. Palma, cele trei cărți din trilogia „Jocurile foamei” ale lui Suzanne Collins, colecțiile de povestiri SF&F ale lui G.R.R. Martin… Asta ghidându-mă și după preferințele cititorilor voștri, m-am uitat puțin prin catalogul online și am dat de „cele mai des împrumutate” și „cele mai des rezervate” cărți.

    M-am lungit destul, bag seamă 🙂 Mai vorbim, acum că ne cunoaștem 🙂

    Apreciază

     
  7. bibliodevafiliala3

    13 august 2012 at 17:39

    Mulţumesc mult pentru răspunsul atât de amănunţit, pentru sfaturi cât şi pentru recomandările de lectură. Chiar am de citit date biografice pentru paginile ultimilor autori pe care i-am comentat şi la care n-am creat încă pagina din lipsă de timp. Mă bucur că ai avut răbdarea să te uiţi şi la noi în catalogul online. O să am în vedere cărţile pe care mi le-ai recomandat 🙂 Sper să mai vorbim, acum că am ajuns să ne cunoaştem 🙂

    Apreciază

     
  8. imaginecontinua

    13 august 2012 at 17:58

    Cand nu citim, trimitem plicuri.Un plic a reusit sa plece spre Deva.Sper sa produca o cat de mica bucurie….

    Apreciază

     
  9. Roberts

    13 august 2012 at 19:14

    Multumesc foarte mult pentru (inca) o mentiune in articolul tau! Ma simt onorata si chiar am rosit cand am vazut cu cata caldura m-ai recomandat. Eu, una, mi-am inceput blogul, deci sa scriu, la recomandarea unei bloggerite cunoscute (nu-i spin numele pentru ca asa doreste:) careia ii tot comentaum lecturile. Incet, incet, s-a stabilit o legatura intre noi si ea m-a „provocat” sa-mi fac blogul meu unde sa scriu cum ma duce capul si inima. Asta am si facut. Nu cred insa ca voi avea trafic prea mare dar ma bucur ca sunt oameni care ma viziteaza constant, care isi exprima opiniile pro si contra vis-a-vis de articolele mele. In aceste 8 luni eu am trecut la alt nivel: blogul mi-a devenit drag, nu e un alt fel de „job” dar toata interactiunea virtual-literara-cinefila mi-a dat incredere si perseverenta, am devenit mai ambitioasa si cred ca si mai instruita. Nu citesc foarte multe alte bloguri, dar sunt cateva care imi plac, oameni care scriu sincer si fara sa copie pe altii: Bibliophile, Hapi, Anzhela, Evantaiul memoriei, Stopnthink si al tau desigur. Imi cer scuze daca m-am cam lungit si daca am omis alti preferati de-ai mei. DE citit ti-as recomanda: John Irving, John Steinbeck, Hemingway, Paul Auster, Donna Tartt, Henriette Yvonne Stahl, Liviu Rebreanu…Multumesc inca o data, spor si voie buna!:)

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      13 august 2012 at 22:24

      Era firesc să-ţi fac recomandare călduroasă dacă îmi place cum scrii. Mă gândesc că aceea bloggeriţă care te-a îndemnat să-ţi faci blog a reuşit să ne dea la mai mulţi un loc în care să citim despre literatura de calitate. O să ţin cont de recomandările tale referitoare la bloguri şi printre recomandările literare pe care mi le-ai făcut recunosc că-mi place John Steinbeck (La răsărit de Eden, Joia dulce, Fructele mâniei sau Oameni şi şoareci sunt printre preferatele mele), de John Irving am citit Lumea după Garp şi cred că are un simţ al umorului deosebit. mi-au plăcut Henriette Yvonn Stahl şi Liviu Rebreanu (în special Ciuleandra, Adam şi Eva, Pădurea Spânzuraţilor). Ernest Hemingway este unul dintre favoriţii mei din toate timpurile şi am şi scris despre Pentru cine bat clopotele, dar îmi sunt foarte aproape şi Adio arme, Bătrânul şi marea … Rămâne să văd Donna Tartt şi Paul Auster, despre care am citit şi la tine pe blog. Mulţumesc şi eu pentru mesaj şi pentru recomandări. Chiar acum mă apuc să văd blogurile pe care mi le-ai recomandat. Toate cele bune şi ţie şi inspiraţie pentru a putea să scrii, timp să poţi să lecturezi despre ceea ce scrii.

      Apreciază

       
      • Jovi

        14 august 2012 at 10:26

        Stai linistit, eu doar mi-am exprimat parerea, aceea ca un blog ar trebui sa foloseasca fontul standard. Iar prietena noastra doar a acceptat parerea mea, nu a fost obligata…
        Si, da, sunt miop, dar am ochelari, asa ca vad bine si de la distanta si de aproape 😀

        Apreciază

         
    • Roberts

      26 august 2012 at 08:53

      intre timp am decoperit un blog care ma incanta:http://blog.joacadeamine.ro/, sunt curioasa ce parere ai:) o duminica placuta si liniste! Iulia

      Apreciază

       
  10. shiki shiki

    14 august 2012 at 00:37

    nu trebuia sa schimbi boldul , e blogul tau , ai tot dreptul sa-l faci cum iti place tie . si nu toata lumea e miop ( presupun ca domnul respectiv e miop si vede bine la aproape ). o sa ma uit cand am timp peste blogurile celelalte. ce citesc pe internet? orice 😛 ( ei , aproape ) . o carte pe care o tin minte si va fi pe vecie favorita e „Insula altuia” de Jacques Perry.daca nu ai citit-o deja si o aveti , citeste-o. n-am citit altceva de Perry , am vazut pe alt blog ca restul cartilor lui n-ar fi asa de grozave , dar asta e minunata. si daca iti place fantasy , seria Amber de Roger Zelazny e deosebita. si mie imi place mult Lawrence Durrell „Cuartetul din Alexandria” . si la fel de mult cartile fratelui sau Gerald Durrell- Familia mea si alte animale si mai e una al carei titlu l-am uitat. si bineinteles Dunele, Orson Scott Card -Jocul lui Ender , Vorbitor in numele mortilor si Xenocid , dupa aceea seria s-a diluat (astea sunt SF uri amandoua). o , si alt fantasy superb, Legendele clanului Otori de Lian Hearn, ai putea sa juri ca autoarea e japoneza (daca le vrei, le am pe toate in afara de insula si de una din cartile lui Gerald Durrell 😀 )

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      14 august 2012 at 01:02

      Mulţumesc de comentariu. Ai revenit în forţă 🙂 Cât despre font 🙂 este blogul scris de mine, dar aş vrea să fie confortabil pentru citit fiecăruia. Sincer, ţie cum îţi place mai mult? Cât despre recomandările tale mi-ar place să citesc „Insula altuia” şi o voi împrumuta că o avem la bibliotecă, chiar şi la Filiala nr. 1 care e aproape de casă. Am auzit de seria Amber şi am promis că o voi citi. Pe cei doi Durrell i-am citit şi mi-au plăcut, la fel SF-ul Jocul lui Ender. Despre Lian Hearn am văzut că aproape în permanenţă cărţile ei sunt împrumutate. De fapt nu-i de mirare că nu avem prea multe exemplare. Poate astea să le iau de la tine. O seară plăcută, sau bună dimineaţa 🙂

      Apreciază

       
  11. Aniela Deby

    14 august 2012 at 05:30

    Is bune recomandarile:D

    Apreciază

     
  12. mixy

    14 august 2012 at 09:52

    pot să mă recomand pe mine ?! 😀
    Lăsând gluma deoparte, îmi pare bine că te-am găsit şi ne-ai împărtăşit aceste bloguri, pe care altfel, nici n-aş fi visat că există. Mulţumesc !

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      14 august 2012 at 10:54

      Draga mea, cât de curând voi avea un articol care va fi destinat blogurilor creative, a scriitorilor sau a celor în devenire, aşa cum eşti şi tu. Pe tine te recomand din tot sufletul că aşa bine ca pe blogul tău n-am râs nicăieri 🙂 Îmi plac întâmplările povestite de tine şi cred că, aşa cum ţi-am spus, aţi deveni personaje celebre într-o carte, sau mai multe 🙂 Aş face un link de trimitere către tine, dar sunt la servici şi se pare că nu pot intra pe site-ul tău de aici. Nu ştiu care e problema, n-am putut nici ieri să intru de aici. Dar ajung acasă şi fac şi link-ul. Pe de altă parte mă bucur că trimiterile făcute ţi-au plăcut, îmi place să fiu utilă 🙂

      Apreciază

       
      • mixy

        14 august 2012 at 11:09

        eşti, crede-mă ! Deja ţeşi o plasă de utilitate în jurul meu, de care chiar aveam nevoie ! >:D<

        Apreciază

         
      • bibliodevafiliala3

        14 august 2012 at 12:54

        Mulţumesc 🙂

        Apreciază

         
  13. Christina Florea.

    14 august 2012 at 12:24

    Jane Eyre e ,pe departe, una dintre cărțile mele preferate! 🙂 am și plâns citind-o 😳
    Acum citesc „Mizerabilii” de V.H. și probabil după am să citesc „Lolita” de Vladimir Nabukov, ți-o recomand cu drag!

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      14 august 2012 at 12:57

      Şi mie mi-a plăcut foarte mult Jane Eyre, chiar mă gândeam să scriu despre carte. Am văzut şi toate ecranizările care s-au făcut. Când termini Mizerabilii te-aş ruga, dacă vrei, să comentezi, scriindu-ţi părerea despre carte la articolul pe care l-am scris, referitor la această carte. Lolita am început s-o citesc, dar nu ştiu de ce m-am oprit şi n-am terminat-o. Poate voi reveni asupra ei cu sentimente mai bune 🙂 Mulţumesc de comentariu, de recomandări şi aştept părerile tale pe mai departe.

      Apreciază

       
  14. Ritiu Maria

    18 august 2012 at 16:48

    Sunt fericita ca am aflat atat de multe lucruri despre blogurile altora. Eu, nu prea am timp si nici dexteritatea necesara pentru a „naviga”, asa ca, ma bucur daca cineva imi da unda verde si ma indruma pentru a putea sa citesc lucruri interesante despre carti, diversi autori si desigur despre cei ce au talent literar si i-l pun in valoare pe bloguri, spre utilitatea altora.
    Articolul este bun si pentru faptul ca, serveste ca o rampa de „lansare” pentru cei care trebuie sa fie apreciati pentru efortul pe care-l fac de a scrie si mai ales despre implicarea de a fi de folos altora. Esti ca o oaza de liniste, un loc nepoluat, unde sufletul poate sa vibreze liber, iar creierasul nostru poate sa se indestuleze si cu alte vesti decat cele cotidiene, care iti uzeaza materia cenusie, fara rost.
    Felicitari, esti altruista si ai aceea devotare pentru scriere ce se naste doar din talent si din munca.
    Eu nu pot sa-ti recomand decat blogurile pe care le stiu de la tine, iar despre carti, acuma citesc o carte a unui conorasean de-al meu Stefan Danciu, cartea se numeste REFUGIUL si a fost de curand tiparita la Sf.Gheorghe.
    Autorul este ziarist, este la a treia carte, iar cea pe care o citesc, se refera la ideea de a face un refugiu pentru animalele salbatice ranite si care au nevoie de ajutor. Imi place modul in care oamenii pot fi devotati unei idei si merg inainte pentru a o putea realiza.
    Un bun sfarsit de saptamana si multa sanatate.

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      18 august 2012 at 17:46

      Mă bucur că ţi-am putut fi de ajutor. Trebuie să fie interesant subiectul. Pe mine cărţile referitoare la animale mă duc cu gândul la romanele lui Jack London – Colţ Alb şi Mihail câine de circ.Mulţumesc mult pentru comentariu şi pentru aprecierile elogioase. Mă simt măgulită, dar mi se urcă la cap 🙂 Un sfârşit de săptămână plăcut şi o săptămână frumoasă şi ţie.

      Apreciază

       
  15. Sayuki

    19 august 2012 at 01:01

    Un pic intarziata, dar m-am gandit sa las si eu un semn ca intr-adevar trec si pe aici:).
    In primul rand, merci frumos ca m-ai inclus si pe mine pe lista cu recomandari <3.
    In al doilea rand, trebuie sa raspund si eu la intrebari, nu? : ))

    Ce m-a determinat sa scriu? Constatarea faptului ca imi place sa scriu. Inca sunt la varsta la care imi permit ca tot ce fac, sa fac doar din placere si daca nu-mi place sa nu fac. Acum vreo 2 ani jumate am scris cateva recenzii pentru blogul cititorilor editurii Nemira. Faptul ca mi-am dat seama ca mi-a placut sa le scriu, amestecat cu entuziasmul provocat cand le-am vazut si publicate m-a facut sa-mi doresc sa am si eu un blog, pe care sa continui sa scriu. Si puf! dorinta indeplinita: )). La inceput scriam numai recenzii, ca asta stiam, dar cu timpul am diversificat posturile:).

    Cand intru pe net imi place sa fac un tur al blogosferei -ma rog, al micii parti de blogosfera pe care o urmaresc- si sa vad cine ce a mai postat nou. In afara de bloguri, altceva nu prea citesc, decat ocazional cate un articol pe diverse sit-uri, peste care de cele mai multe ori dau din greseala…

    La recomandari nu prea stiu ce sa zic, am sa recomand cate ceva din domeniul fantasy, desigur, ca aici ma simt cel mai 'ca acasa' 🙂 Recomand unele drintre seriile/cartile mele preferate, Damnare de Lauren Kate, Instrumente Mortale de Cassandra Clare, Academia Vampirilor de Richelle Mead…Fior parca ai citit-o, nu?.. Si as mai recomanda si Divergent, care-i o distopie plina de idei 'ascunse pe dupa visin' si pe care din pacate am observat ca majoritatea o iau exact asa cum e..

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      19 august 2012 at 14:34

      Mulţumesc de comentariu şi de răspunsuri. Mă bucur că sunt tineri entuziaşti, ca tine, care îşi doresc gândurile şi recenziile publice pentru a fi de ajutor şi altora. Mie îmi place mult blogul tău, arătă bine şi este scris bine şi cu mult entuziasm. Mulţumesc de recomandări. Am citit Fior şi m-am apucat de Academia Vampirilor. Nu mi s-a părut extrem de interesantă şi am lăsat-o pentru altceva, urmând să revin asupra ei. Dintre recomandările de la tine de pe blog sunt convinsă că voi citi Trandafiri. Oricum rămân şi celelalte recomandări pe lista mea, pentru că ar fi interesant să le citesc şi să le fac o recenzie din punct de vedere al unui adult 🙂 Te mai aştept cu comentarii, când ai timp şi chef. Mi-ar face plăcere să văd cum gândeşte o tânără pe care o admir.

      Apreciază

       
      • Sayuki

        20 august 2012 at 01:05

        Hm, primul volum din Academia Vampirilor intr-adevar nu e cine stie ce, dar restul mi-a placut mult. Mai ales volumele 2 si 3, alea mi-au placut cel mai mult. Sper ca in curand sa vad si pe aici o recenzie la Trandafiri : ). Si eu sunt curioasa cum ar suna o recenzie la o carte fantasy de adolescenti scrisa din perspectia unui adult:). Si mama imi citeste cartile, dar nu prea discutam despre ele, decat daca e frumoasa sau nu. Imi e mult mai usor sa scriu despre carti decat sa vorbesc despre ele…nu prea le am cu vorbitul: )).
        Oh, si multumesc frumos pentru cuvintele frumoase : ) Sigur, am sa mai revin..spartul ghetii e mai greu..

        Apreciază

         
      • bibliodevafiliala3

        20 august 2012 at 08:15

        Având încredere că după primul volum, destul de plictisitor, al Academiei Vampirilor, o să vină ceva mai interesant, o să citesc şi această carte, cu timpul. Voi merge în concediu, din nou, de luni. Atunci sper să am timpul necesar să citesc şi aş vrea să împrumut Trandafiri. Cum o să o termin voi încerca să-i fac şi o recenzie. Mă bucur că ai spart gheaţa. Eu zic că pojghiţa era subţire din cauza caniculei 🙂 Îmi plac şi comentariile tale, aşa că aştept noi păreri 🙂

        Apreciază

         
  16. anikik

    21 august 2012 at 13:15

    Si eu am citit Ciresarii doar ca Aripi de zapada nu m-a captivat atat de mult cum au facut-o celelalte!totusi pot sa spun ca mi-au placut in mod special Cavalerii florii de cires si Roata norocului (au fost geniale)!:)

    Apreciază

     
    • bibliodevafiliala3

      21 august 2012 at 14:06

      Cred că ai vrut să postezi acest comentariu la articolul despre cartea lui Constantin Chiriţă. Eu mă bucur să mai întâlnesc, chiar aşa, virtual, încă un cireşar. Fiecare din noi se pare că a avut preferinţe între volume. Eu, cred, mi-am spus mai sus preferinţele. deşi ale mele au variat în timp, odată ce am recitit cărţile. Depindea, cred, de vârsta la care reluat romanele. Cavalerii Florii de Cireş mi-au plăcut şi mie foarte mult. Semăna puţin cu Aventurile lui Tom Sawyer – peşteri, pericol…, acţiune şi copii. Volumul al treilea mi-a plăcut mai mult acum, decât atunci, la prima citire. Mă bucur pentru comentariul tău şi bine ai venit la noi, sau între noi 🙂

      Apreciază

       

Aştept răspunsul tău!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.